vad är orsakerna till öronen blir röd och varm ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-05-30
Vissa människors öron tenderar att bli röd och blir väldigt varm , även i frånvaro av feber och även om det inte är medicinskt relaterat till ett tillstånd , såsom högt blodtryck . När öron blir röda och kännas varm, är det troligt att du är rodnande . Ja , rodnande oftast kommer i ansiktet , men öronen kan rodna upp också

Identification

Rodnad är en ofrivillig men normal reaktion som inträffar när ytliga blodkärl som leder syrerikt blod röd till öronen , ansiktet och övre delen av halsen vidgas . Dilatation uppstår när en person är generad , arg eller känner sig mycket känslomässig eller har utsatts för extrema temperaturer , berättar UAB Health System .

Potentiella

Alkoholintag kan också göra att din hud , även dina öron , att rodna eftersom alkohol vidgar blodkärlen , liksom vissa läkemedel såsom cefalosporiner ( t. ex. Keflex och Pulvules ) , metronidazol ( Flagyl ) , disulfiram ( Antabus ) och klorpropamid ( Diabinese ) . Enligt Wellness. com , " Av okänd anledning , människor med asiatiskt ursprung är mer benägna att uppleva alkoholinducerade ansiktsrodnad . "

Process

När blodkärlen vidgas och blodet rusar till ytan av huden , ger detta en varm känsla och rodnader i ansiktet .

Adrenaline

När en person är generad eller arg , släpper han adrenalin , som är ett hormon . Det hormon orsakar utvidgning av blodkärl , vilket leder till rodnad .

Allergisk reaktion

En allergisk reaktion kan orsaka dina öron och ditt ansikte att vända varm och röd , anteckningar Wellness. com . När en allergisk reaktion inträffar , har immunsystemet överreagerat på ett ämne som i allmänhet ofarliga. Kroppen tror att ämnet , som dammkvalster eller pollen , är en främmande inkräktare och det börjar slåss mot inkräktaren , då spolning kan utvecklas .

några rodna , andra inte

Vi alla rodna , men vissa människor rodnar djupare och oftare än andra. Om du är ljushyad , du är mer benägen att rodna , men det finns inga vetenskapliga skäl , på denna punkt, varför det är så eller varför vissa människor har en tendens att rodna än andra . Det kan vara ett resultat av avvikelser i handlingar serotonin , som är en kemikalie i kroppen som överför meddelanden mellan nerver och reglerar även humör .

Previous:nothing Next:konfrontation kontra patientcentrerad behandling i missbrukarvården

Relaterade artiklar


 • Varför är vissa människor vänsterhänta & andra rätt ?
 • sjukförsäkring bidrag för kämpande familjer i Nebraska
 • hur äldreomsorg och den svaga
 • Vad är orsaken till smärta under höger skulderblad ?
 • polycytemia höftproblem
 • lägre sternum smärta
 • hygien tips för barn
 • pool risker för barn
 • allergisk reaktion mot magnesiumklorid
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com