Skillnaden mellan en fotvårdsspecialist och en ortoped

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-25
Att lära sig skillnaden mellan en fotvårdsspecialist och en ortoped kan hjälpa dig att avgöra vilket som du behöver se för just din Aliment. Om du funderar på en karriär inom medicin, veta skillnaden kan hjälpa dig att fatta ett beslut. De två har likheter, men det finns också många skillnader

Arbetsbeskrivning

podiatrister arbete med fötter och underben. De behandlar liktornar , bunions , hammare tå , frakturer , missbildningar och sjukdomar som infektion och diabetes . De kan använda mediciner , sjukgymnastik och kirurgi som medel för behandling .

En ortoped behandlar rörelseapparaten , det vill säga ben och muskler i hela kroppen . Detta kan lemmar , fötter , händer , rygg , nacke och revben . Kirurgen har blivit en expert på ledplastik och sjukdomar i skelettet.

Utbildning

En fotvårdsspecialist går i en specialskola för fotvård . Minst 90 college högskolepoäng ska vara genomförd innan antagning till ett program, även om en kandidatexamen uppmuntras. Kursen studietiden är fyra år. Dessutom är en tillfredsställande resultat på Medical College Antagning provning. Efter college är en hemvist program som krävs som kan vara från två till fyra år.

Det finns för närvarande nio fotvårdsspecialist högskolor i USA. Podiatrister deltar också en hemvist program som kan vara från två till fyra år.

En ortoped är en läkare som har fullgjort fyra års grundutbildning, fyra års Medical School, och fem år av ortopediska hemvist som kan innehålla ett år av allmän kirurgi utbildning. Antagning till en medicinsk skola kan vara svårt, så en hög GPA och hög Medical College Antagning provresultatet är mycket viktiga. Det finns hundratals medicinska skolor att välja på om en elev inte får godkänt i hans första val.

Inkomst

Enligt US Department of Labor Bureau of Labor Statistics, är medianinkomsten för båda yrkena mycket likartade . En fotvårdsspecialist årsinkomst går cirka $ 166. 250, medan en ortoped gör ungefär $ 166. 400. Resultat kan variera beroende på praktiken. Privat praxis kan vara mer lönsamt än att arbeta som anställd på ett sjukhus .

Licensiering

En fotvårdsspecialist krävs av staten att han eller hon verkar i att få en licens av avlagt en muntlig och skriftlig tentamen . Certifieringar kan erhållas i avancerad utbildning i ortopedi och kirurgi . Podiatrister kan få avancerad utbildning för att undervisa i högskolor och universitet.

Efter fyra år av läkarutbildningen måste alla läkare passera USA Medical Licensing Exam . Att utöva läkaryrket skall varje statligt tillstånd . För att erhålla en certifiering av den amerikanska styrelsen för ortopedisk kirurgi, skall den sökande fylla i Krav på bosättning , praktik under två år och godkänd skriftlig och muntlig tentamen .

Future

Framtiden för båda yrken tycks vara full av nya framtidsutsikter och avancemang . När befolkningen åldras , ökar behovet av fler behandlingar av foten . Det ger också behovet av ledproteser och kritiska operationer . Idrottsaktiviteter som är mer populära börjar en ny våg av behandling och specialpapper av ortopeder .

Så i din framtid , om du får en liktorn-ring en fotvårdsspecialist , om du bryter en höft-ring en ortoped .

Previous:nothing Next:Vilka är fördelarna med mentholatum ?

Relaterade artiklar


 • vad är en uppsvälld mage och nedre vänstra ryggsmärtor ?
 • polycytemia höftproblem
 • Vad är orsaken till smärta under höger skulderblad ?
 • Vad händer under sport physicals?
 • Regeringen fördelar för låg inkomst gravida kvinnor
 • zap löss behandling
 • det Integumentary system i kroppen
 • sjukförsäkring bidrag för kämpande familjer i Nebraska
 • den opm familjeledighet agera
 • enklaste sättet att bli av med möss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com