Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-02
Vi vet alla att rökning är dåligt , eftersom det kan orsaka lungcancer , och många andra sjukdomar . Utöver den skada det kan orsaka under normala omständigheter , är rökning en vana gravida kvinnor bör undvika till varje pris . Rökning kan kraftigt öka risken för flera problem samtidigt som du är gravid och efter att du föda .

Effekter på vikt och storlek

Rökning påverkar fostrets tillväxt negativt . Bebisar rökare är i genomsnitt mellan 150 och 250 gram lättare än barn till icke rökare . Andra än att vara lättare i vikt , barn till rökare tenderar att vara kortare i längd och har en mindre kista och huvudomfång än barn av icke-rökare . I tonårsmödrar effekterna tenderar att vara sämre än hos vuxna mödrar . Man spädbarn verkar också påverkas mer än kvinnliga spädbarn , med mer viktminskning , lägre kroppsfett , och mindre omkrets huvud än kvinnliga spädbarn .

De viktigaste beståndsdelarna i cigarettrök som påverkar fostrets tillväxt är kolmonoxid och nikotin , även kadmium och toluen har också visat sig stunt fostrets tillväxt .

Effekter på hjärnans funktion

barn som utsattes för rök medan i livmodern är mer benägna att utveckla inlärningssvårigheter , beteendeproblem och lägre IQ än barn till icke rökare . Lägre provresultat relaterade till kognitiv funktion och dålig språkutveckling är också tydligt i barn till människor som rökt under graviditeten . Men vissa forskare påpekat att dessa effekter kan vara mer av en klassfråga , eftersom barnen i studierna var oftast från olika socioekonomiska bakgrunder än barn till icke rökare .

beteendeproblem är också förknippade med att utsättas för rök medan i livmodern-studier har visat att treåringar vars mödrar rökt under graviditeten var mycket mer benägna att visa omognad , aggressivt beteende, och oppositionella beteende . Dessa resultat var fortfarande samma efter att ha kontrollerat för hemmiljö , socioekonomiska status och material psykologiska status .

Effekter på kroppen och lungorna

En bieffekt av låg vikt är att barnets kropp är ofta underutvecklade vid födseln . Detta kan påverka barnets lungor negativt , vilket gör att många barn till rökare att behöva läggas på respiratorer efter födseln . Barn till rökare har också en högre frekvens av astma , samt ha två till tre gånger risken för plötslig spädbarnsdöd ( SIDS ) i sin linda .

Previous:nothing Next:hur man kan bli av trä möss

Relaterade artiklar


 • höger skuldra och arm smärta
 • svans ben och höft smärta
 • Vad är orsaken till smärta under höger skulderblad ?
 • hur man kan öka ansiktshår
 • det Integumentary system i kroppen
 • Hur vet jag om jag är gravid innan min nästa period ?
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal
 • Vilka funktioner i urinröret ?
 • tibia skelettsmärta
 • polycytemia höftproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com