barn och musikterapi

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-08
En relativt ny lärjunge , var musikterapi skapats för att ta itu med de särskilda kommunikativa och terapeutiska behov vissa patienter . Barn , i synnerhet , har varit kända för att dra nytta av att musikterapi . Forskning har visat att barn som bor med autism och dem som kämpar cancer kan ha nytta av program musikterapi

Definition

Musikterapi är ett tvärvetenskapligt område där musikerna är utbildade för att vara licensierade terapeuter , med musik som främsta redskap för behandling . " Musikterapi är den kliniska och evidensbaserad användning av musik interventioner för att uppnå individuella mål inom en terapeutisk relation med en credentialed professionella som har genomgått en godkänd program musikterapi , " enligt den American Music Therapy Association . Användningen av musik i en kreativ , organiserad , terapeutiskt sätt är ofta en del av musikterapi processen .

Fördelar

Musikterapi har visat många positiva reaktioner hos barn . Eftersom barn tenderar att ha naturligt förhöjda sinnen fungerar de metoder som används i musikterapi bra med deras känsla av lärande och utforskning .

Cancer

Enligt US National Library of Medicine , som barn i Toronto 's Hospital for Sick Children blev inlagda på sjukhus med cancer , gynnades av användningen av interaktiva musikterapi . Att tillåta barn att delta och interagera med sin musik terapeuter kan orsaka en ökning av emotionella välbefinnande för de unga cancerpatienter . Enligt American Cancer Society , visade 65 barn i Toronto 's Hospital for Sick Children vägg någon form av nytta av musikterapi . Vissa barn rapporterade resten lättare för dem under behandling och efteråt . Andra barn verkade mindre oroliga och en del kunde hålla sitt sinne bort av sin cancer och de behandlingar som de fick utstå .

Autism

Barn på med autism nytta på många sätt från musikterapi . Enligt US National Library of Medicine , hjälper musikterapi vårdpersonal att diagnosticera och bedöma barn för autism . Använda musikterapi för att bedöma ett barn för autism kan bidra till de styrkor, svagheter , möjligheter och begränsningar i ett barn . Dessutom kan musikterapi användas som intervention terapi för barn som redan diagnosen autism .

Finansiering

Flera stater sponsor gratis eller till låg kostnad terapi musik för barn . Minnesota och Indiana , till exempel erbjuda ett undantag för program musikterapi för utvecklingsstörda barn , enligt American Music Therapy Association .

Previous:nothing Next:lumbal stenos & höftproblem

Relaterade artiklar


 • höger skuldra och arm smärta
 • utöva näring & immunfunktion
 • hur man kan bli av en polyp
 • vad är tussin ?
 • hur man designar badrum i åldern
 • hygien tips för barn
 • snabbt hem rättsmedel för cystisk akne kokar
 • hur man ska behandla manliga svampinfektion
 • Vad händer under sport physicals?
 • ljud hörapparater
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com