flerbarnsfödslar & autism

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-05
Autism är en neurobiologisk genomgripande störning i utvecklingen med en stark genetisk komponent . Det finns många riskfaktorerna för autism , varav en är att ha tvillingar , trillingar och så vidare . Autism inte i sig kan orsaka skada för person som har det . Hjärnan hos en person med autism är annorlunda än en person som inte har autism , och det är detta som orsakar många stereotypa " autistiska " beteenden

Riskfaktorer

Det finns några dokumenterade riskfaktorer som kan leda till barn med autism , såsom ålder av både far och mor på befruktningen , barnets exponering för röda hund medan i livmodern och att vara tvilling . Att vara TVÅÄGGSTVILLING verkar ha en något mindre risk att utveckla autism , och det är inte ovanligt att en tvilling har autism när den andra inte , men enäggstvillingar oftast både utveckla autism . Även om det har förekommit en del spekulationer om fertilitet droger är en orsak till den högre skattesatsen autism i flerbarnsfödslar verkar teorin inte ha giltighet på ytterligare tester

Statistik

Från 2010 till USA: s centrum för Disease Control and Prevention har funnit att i genomsnitt 1 av varje 110 barn i U. S. har en sjukdom autismspektrum , men varierar vilt beroende på läget , med Minnesota på första plats i autism prevalens . Prevalensen av tvillingar med autism är okända och har endast studerats i de tvillingar som tidigare ansågs " risk " från att ha ett syskon eller en förälder på autismspektrat .

Betydelse

Enligt " neuroanatomiska och neurokognitiva skillnader i ett par monozygous tvillingar disharmoniska för strikt definierade autism " bland andra studier om en enäggstvilling har autism finns det en 63 procent till 98 procent sannolikhet den andra tvillingen kommer att ha det också . För tvåäggstvillingar , är chansen att båda tvillingarna har autism mellan 0 och 10 procent . Chansen att syskon utveckla autism är cirka 3 procent , vilket är högre än riskfaktorn om inga syskon hade autism . Man har uppskattat att andelen av autism bland enäggstvillingar kan vara så mycket som 12 till 14 gånger större än den allmänna populationen.

uttryck

Många människor antar att alla med autism är en " Rain Man "eller har traditionella /Kanner : s autism , och det är inte bara osant utan faktiskt verkar vara ganska ovanliga eftersom Aspergers syndrom , PDD-NOS och hög funktion Autism är de vanligaste typerna eller grader av autism . I själva verket kommer de flesta familjer med fler än en ledamot med autism märker att även om man kan vara mer drabbade än andra , alla typer av autism har liknande svårigheter som finns . En tvilling kan vara icke-verbal och aggressiva , medan de andra kan vara extremt verbal och vänlig. Det finns absolut inget sätt att berätta en autistisk person från någon som inte är autistisk genom att bara titta på dem , och för dem som är högre fungerar , kanske du inte kunna berätta alls .

förebyggande , botemedel och missuppfattningar

Tyvärr , eftersom orsakerna till autism är okända , finns det inget sätt att förhindra att ett barn från att utveckla den . Många människor tror att MPR- vaccinet kombination kan vara en orsak till autism , men flera stora studier har motbevisat denna teori . De få studier som har visat annars har varit små och föga övertygande för det mesta , och några har varit misskrediterade av etiska kommittéer . Det finns idag inget botemedel mot autism , men från och med 2010 har det varit lovande forskning om ett läkemedel för att minska symptomen hos patienter med svår autism . Många barn med autism i övrigt behandlas med en kombination av medicinering , vid allvarliga symtom eller samtidiga sjukdomar som Tourettes eller epilepsi , vitaminer , diet och intensiv behandling beroende på den enskilda barnets behov .

Previous:nothing Next:vad är en uppsvälld mage och nedre vänstra ryggsmärtor ?

Relaterade artiklar


 • hur äldreomsorg och den svaga
 • förteckning av ärftliga African American sjukdomar
 • barn sorg stödgrupper
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal
 • teknik och för tidig spädbarnsvård
 • grader i genetisk vägledning
 • Tio tips för jordbävningen säkerhet
 • polycytemia höftproblem
 • zap löss behandling
 • mediciner för kolik
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com