fördelar och risker av progesteron kräm

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-29
Östrogen och progesteron är två kvinnliga könshormoner som normalt produceras av kvinnor. Tillräckliga nivåer av dessa hormoner skydda en kvinnas ben och hennes reproduktiv hälsa. När en kvinna blir äldre och inte längre har mens eller ägglossning, hennes hormonnivåer fluktuerar, ibland tar en störtdykning, andra gånger blir för dominerande. Detta kan göra en kvinna symptomatisk (ge henne värmevallningar, nattliga svettningar, sömnlöshet, viktökning) och satte henne i riskzonen för hälsofrågor. Följaktligen vissa kvinnor väljer att ta hormonersättningsterapi (HRT), som kan omfatta både östrogen och progesteron.

Risker

Med progesteron i samband med östrogen (hormonell substitutionsterapi) kan öka risken för endometriet (livmoderslemhinnan ) cancer, enligt Heartspring. com, eftersom mycket lite progesteron absorberas genom huden när en progesteron används. Det primära syftet med att ta progesteron är att skydda livmodern när en kvinna tar östrogenbehandling, eftersom östrogen kan mata vissa cancerformer, men om progesteron krämer eller stolpiller inte absorberas tillräckligt av kroppen, finns inget skydd ges. Om för mycket progesteron tas , kan det störa , snarare än förbättras, hormonbalansen . Försiktighet måste iakttas när du tar eller tillämpa progesteron på huden så att den inte ackumuleras i den utsträckning som dessa störningar i binjuren hormoner förekomma .

Fördelar

Enligt Dr Loretta Lanphier , finns fördelar med att en kvinna när hon tar naturligt progesteron , eftersom det resulterar i en känsla av mental balans och hjälper till att bibehålla hormonell balans . Progesteron balanserar hormoner och håller östrogen från att bli dominerande . Höga östrogennivåer kan leda till bröstcancer . Progesteron också hjälper till att förhindra ömma bröst , normaliserar kvinnans menstruationscykel och lindrar PMS-symptom .

Dr Andrew Weil förklarar att naturligt progesteron föredras av de flesta kvinnor att gulkroppshormon, som syntetiskt progesteron . Kombinera östrogen och progesteron förhindrar förlust av benmassa , enligt Dr Weil , och lindrar klimakteriebesvär. Det bör noteras att en kvinna inte behöver progesteron terapi om hon inte längre har en livmoder ( efter hysterektomi . )

Dr John R. Lee, som banat väg för progesteron terapi för kvinnor , förespråkat att ta progesteron , eftersom det stimulerar ben byggnad , som skyddar mot porösa , sköra ben (osteoporos ) och förbättrar den övergripande hormonbalansen efter klimakteriet

Överväganden

Om du kommer att ta hormonbehandling och du inte har haft en hysterektomi rekommenderar Mayo Clinic som du tar gulkroppshormon som finns i olika former inklusive vaginal gel, piller , hud plåster eller spiral , tillsammans med östrogen som du tar.

Previous:nothing Next:icke-plast vs plastflaska

Relaterade artiklar


 • hur äldreomsorg och den svaga
 • förteckning av ärftliga African American sjukdomar
 • hygien tips för barn
 • Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?
 • livslängd och åldrande
 • flerbarnsfödslar & autism
 • mediciner för kolik
 • konfrontation kontra patientcentrerad behandling i missbrukarvården
 • Vilka funktioner i urinröret ?
 • hals diskproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com