förekomst och orsaker till diarré hos barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-12
Diarré är en relativt vanlig företeelse hos barn eftersom de är uppväxt, och det är allmänt ingen större anledning till oro. Barn upplever ofta diarré som en följd av någon typ av mage virus, men bakteriella infektioner, matförgiftning och stress kan också sätta på anfall av diarré. De flesta fall av diarré kommer att försvinna på egen hand, så behandling med läkemedel mot diarré är inte nödvändigt och kan även förvärra problemet. Det är viktigt att skilja mellan akut, kortvarig diarré och de mer allvarliga kroniska, ofta långa diarré.

Akut viral gastroenterit

tillsammans med kräkningar, feber och buksmärtor är denna virusinfektion mycket vanliga hos unga barn och spädbarn. Med akut viral gastroenterit, varar diarré vanligen mellan en och två veckor, under vilken tid barnet ska dricka extra vätska för att undvika uttorkning. Det finns inget botemedel eller medicin för att behandla gastroenterit, men problemet kommer så småningom att försvinna med tillräcklig sängläge och vätskeintag.

Matförgiftning

En annan orsak till akuta, kortsiktiga diarré inträffar matförgiftning när mat som förorenats av en bakterie, virus eller parasit förtäring. Livsmedel förorenat med bekämpningsmedel och andra gifter skulle också hör till denna kategori. Symtomen omfattar diarré, kräkningar, illamående och feber, och är oftast erfarna strax efter intag av förorenade livsmedel. Som med alla typer av diarré, flytande intaget mycket viktigt att undvika uttorkning.

Barns Diarré

Många unga barn i åldern 6 månader och 3 års erfarenhet en kronisk men mild tillstånd som kallas barns diarré. Detta tillstånd resulterar i lös, vattnig avföring att kvarstå under flera månader eller år. Orsakerna till barns diarré varierar, men det är ofta resultatet av att konsumera för mycket saft innehåller höga sorbital eller fruktos. Äpplen och päron juice är vanliga skyldiga, medan ren orange och druvsaft kan användas för att motverka problemet. Öka mängden fiber och fett i barns kost kan också hjälpa.

Inflammatorisk tarmsjukdom

Vårdpersonal associera denna kroniska sjukdom med Crohns sjukdom och ulcerös kolit. Symtom på inflammatorisk tarmsjukdom är diarré , ofta tillsammans med blod , kramper , malabsorption , viktnedgång och buksmärtor . Det finns inget botemedel för inflammatorisk tarmsjukdom , men den är behandlingsbar . Det är viktigt att informera din läkare om du tror att ditt barn kan drabbas av denna sjukdom, eftersom det kan leda till mer allvarliga och eventuellt livshotande komplikationer .

Previous:nothing Next:vad gör stavar göra i ögat?

Relaterade artiklar


 • hur man hittar ett sjukhus nära dig
 • Vilka funktioner i urinröret ?
 • Tio tips för jordbävningen säkerhet
 • hur äldreomsorg och den svaga
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • vad är tussin ?
 • hjärt anatomi
 • förteckning av ärftliga African American sjukdomar
 • Vad är orsaken till smärta under höger skulderblad ?
 • flebotomi & venpunktion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com