hem Dopplerrester säkerhet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-24
Doppler fosterövervakning enheter, ultraljud verktyg som används för medicinsk imaging-anses säkra när de används av välutbildad vårdpersonal. Doppler enheten använder högfrekventa ljudvågor som studsar tillbaka och förstärks för att du ska höra. Det är ett test som i allmänhet betraktas som säkra, eftersom den inte använder strålning som i en datortomografi (CT) scan, inte heller använda det starka magnetfältet som krävs vid magnetisk resonanstomografi (MRT). Hem Doppler verktyg för att övervaka fostrets hjärtfrekvens kan också anses vara säker när den används beroende på vilken produkt tillverkarens anvisningar, men du bör informera din läkare att du kommer att använda hemma Doppler och be om ytterligare riktlinjer för användning.

Dopplers vs Läkare

De flesta av de senaste säkerhetsproblem som har varit i nyheterna har att göra med blivande mödrar för alltför stor vikt på Doppler verktyget och använda det som ett substitut för att prata med en läkare. Om Doppler enheten inte används på rätt sätt eller om du får ett felaktigt resultat eftersom du omedvetet lyssnat på dina egna hjärtslag snarare än din fostret, så det kan finnas problem som inte upptäcks eftersom du är felaktigt säkra på att allt är bra med hjälp av hem doppler enhet.

falsk känsla av trygghet

British Medical Journal publicerade en artikel i augusti 2009 om en 27-årig kvinna i Förenade kungariket som har använt ett hem Doppler samtidigt gravid med sitt första barn . Läkaren som skrivit artikeln säger att kvinnan kom till sjukhuset 32 veckor in sin graviditet eftersom hon märkte mindre rörelse av barnet . Kvinnan hade märkt mindre aktivitet av barnet två dagar tidigare men inte ringa doktorn för att hon hade använt hennes foster Doppler och hörde ett hjärtslag . Barnet måste levereras med kejsarsnitt och var i den särskilda vårdenheten i 8 veckor, men rapporteras ha gjort stadiga framsteg.

Hem fosterövervakning Noggrannhet

Trots att hem Doppler verkar vara ett användbart och bekvämt verktyg , kan den orsaka faktiskt ångest snarare än tillförsikt om du till exempel har svårt att höra barnets hjärtljud. Doppler hem anordningar som varierar i pris från $ 25 till $ 150, är inte alltid tillförlitliga. Ibland hemma dopplers inte ger den sanna resultat om de inte används på rätt sätt. Ibland resultatet är felaktiga även om anvisningarna följs. Plus, resultatet höras av nyblivna föräldrar kan misstolkas på grund av brist på medicinsk utbildning.

Studier på Doppler säkerhet

Den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) yrkar att ultraljudsteknik har "skaffat sig ett gott säkerhet-post "i de 30 år som det har använts. De flesta av dessa 30 år hänvisa till användningen av ultraljud i en medicinsk miljö. Det har varit några frågor om hur ofta hjälp hem ultraljud eller Doppler utrustning-frågor i samband med eventuella ökningar i temperatur. År 2002 publicerade det nationella rådet för strålskydd och mätteknik ( NCRP ) en rapport om Diagnostic Ultrasound Safety . Även om rapporten sammanfattas att ultraljud har " ett avundsvärt säkerhetsproblem , " det också uttryckligen nämns risken för värme effekter av ultraljud . Den NCRP rekommenderade fortsatta studier av säkerheten av ultraljud .

en utbildad läkare eller sjuksköterska är önskvärt

Inte alla fostermissbildningar upptäcks med Doppler -enheter . När fosterövervakning anordningar används , de är bäst på en läkarmottagning av en utbildad professionell , eller om nödvändigt , i ditt hem av utbildad personal . En hel organisation ägnas åt användningen av ultraljud för patientens diagnos och övervakning vård-det kallas American Institute of Ultraljud i medicin ( AIUM ) . Den AIUM föreskrivs bland annat praktiska riktlinjer för medicinsk personal i användningen av ultraljud för varje typ av patient behöver , från buken till transkraniell doppler . Kort sagt är det förmodligen bäst att lämna Doppler till läkare .

Previous:nothing Next:loratadin kontraindikationer

Relaterade artiklar


 • hur man designar badrum i åldern
 • högt buller och ringningar i öronen
 • vad är det jobb i gallblåsan ?
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal
 • mediciner för kolik
 • vilken utbildning har ni behöver göra yoga?
 • flerbarnsfödslar & autism
 • Vilka funktioner i urinröret ?
 • Fördelar och risker för tårna i yoga
 • barn och musikterapi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com