hur ögat ser upp och ner

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-30
Processen för att kunna se är mer komplicerat än du kanske tror. Det tar mer än att bara lyfta ett ögonlock för att kunna ta in allt visuellt . Ögat består av många delar som spelar en viktig roll att producera bilder . Ett intressant faktum om det mänskliga ögat är att det initialt vänder bilderna upp och ner , ungefär som en kamera gör när du tar bilder

struktur Eye

Ljus kommer in i ögat genom hornhinnan, kupolen sitter framtill i ögat. Ljuset passerar sedan genom pupillen, som är den mörka cirkeln i mitten av iris, den färgade delen av ögat. Den lins ligger precis bakom iris och hornhinna. Bilden passerar genom denna lins och visas på baksidan av objektivet upp och ner och baklänges.

Roll Light

När ljuset går från ett ämne till ett annat, det ändrar hastighet och riktning. Detta kallas refraktion, och det förklarar varför något verkar vara flyttas till en annan plats när under vatten. När ljuset färdas genom ögat, den böjs, eftersom ögon är tillverkade av olika substanser än luften.

Light Bends

På grund av ljusets natur och strukturen i det mänskliga ögat, är lätt böjd och konvergerade när den går igenom hornhinnan, och sedan vidare genom den lins. Genom den tid det når en enda punkt (punkt knöl) på baksidan av objektivet för att skapa en bild, har ljuset varit inverterad och vändas, göra objekt visas upp och ner och baklänges.

roll Brain

När ljuset har konvergerat mot en enda punkt, färdas genom glaskroppen, en klar gel-liknande substans som utgör cirka 80 procent av ögat, och fokuserar på näthinnan, som kan anses vara "film" om ögat var en kamera. Ljuset sedan ändras till elektriska impulser som färdas genom synnerven till occipitala cortex på baksidan av hjärnan där bilden korrigeras, så att du kan se rätt sida upp.

Missuppfattningar

Många tror att ögonen är vad som tillåter människor och andra djur att se objekt. Medan ögat spelar en betydande roll i den visuella processen är det bara en receptor för ljus. Den del av kroppen som faktiskt gör att du kan se saker är hjärnan. Utan hjärna skulle ögon vara värdelös. Naturligtvis utan ögon, skulle hjärnan ha något ljus att arbeta med, vilket gör ögon oerhört avgörande i den visuella processen.

Previous:nothing Next:fördelar och risker av progesteron kräm

Relaterade artiklar


 • allergisk reaktion mot magnesiumklorid
 • hygien tips för barn
 • hur man använder Mary Kay dermabrasion hudvård
 • hals diskproblem
 • Vad händer på en synaps när en neuron stimulerar en muskelcell ?
 • vad gör stavar göra i ögat?
 • Regeringen fördelar för låg inkomst gravida kvinnor
 • hur man får ett rum till en idealisk temperatur sova
 • hur auscultate lungan ljud
 • stipendier för omvårdnad högskolor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com