icke-plast vs plastflaska

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-29
Debatten av plast kontra icke-plastflaskor framkallar starka känslor hos vissa personer. Många människor är överens om att stapla upp plast i deponier är inte det bästa man kan göra för miljön , och plasten kemiska BPA har fallit i onåd också. Dock kan det vara svårt att avgöra när du ska använda plast och när du ska byta till en annan flaska material

Typer

Konsumenter som undviker plastflaskor på grund av risken för Bisfenol A eller BPA , en kemikalie som används för att göra vissa plaster smidig , har alternativ. Plastflaskor dock göra att ge konsumenterna större portabilitet alternativet och är också mycket billigare att tillverka , vilket sparar konsumenten pengar . Rostfritt stål är en favorit för plastband . Förutom rostfritt stål , glas, aluminium och BPA fri plast.

Fördelar

Rostfritt stål flaskor har fördelen av långa livslängd och hållbarhet . Rostfritt stål kräver inte heller användningen av kemikalier för att bestryka ytan av metall för att göra det rost-fri. Detta minskar de effekter som kan uppstå från kemiska förgiftning . Aluminium är ett annat alternativ till plastflaskor . Aluminium är lätt och billigare att både tillverka och använda på daglig basis . Glasflaskor innehåller inga metaller och kemikalier , vilket gör dem till en av de säkraste flaskan material om glaset inte går sönder . BPA- fri plast flaskor erbjuder möjligheten att ha bekvämligheten av plast utan att oroa dig för kemisk förgiftning .

Mindre bra

Varje form av flaska har sina egna nackdelar också . Rostfritt stål flaskor kostar mer att köpa . Aluminium flaskor kan ibland orsaka förgiftning Om beläggningen över aluminium avtar . Glasflaskor kan lätt gå sönder eller chip , vilket leder till nedskärningar och andra skador . BPA-fri plast fortfarande producera ett högt innehåll av plast som är icke biologiskt nedbrytbart .

Miljökonsekvensbeskrivning

Enligt Nickel Institute , om en rostfri flaska används 50 gånger , är miljön mycket bättre än om en plastflaska använts var och en av dessa tider . Rostfritt stål är miljövänligt eftersom det är oerhört återanvändas . Aluminium är också återanvändas och är mycket lätt att återvinna och förvandlas till andra aluminiumprodukter. Glas kan lätt smältas ner och formas till andra glasprodukter . BPA- fri plast tar fortfarande upp mycket plats i deponier , även när plasten kan återvinnas .

Överväganden

Om möjligt är det bättre för miljön och din hälsa för att byta från plast till icke-plastflaskor . Men inte alla tillfällen är rätt för icke-plastmaterial . Till exempel är en glasflaska inte lämplig för användning kring vatten och små barn .

Previous:nothing Next:det bästa sättet att växa längre

Relaterade artiklar


 • vad är en uppsvälld mage och nedre vänstra ryggsmärtor ?
 • alace doula utbildning
 • förteckning av ärftliga African American sjukdomar
 • hur man ska behandla manliga svampinfektion
 • ljud hörapparater
 • grader i genetisk vägledning
 • lägre sternum smärta
 • fosterdiagnostik av bicuspid aortaklaffen
 • livslängd och åldrande
 • Definitionen av laryngoskopet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com