intressanta fakta om flerbarnsfödsel

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-21
Flerbörd uppstå när en kvinna blir gravid med mer än ett barn . Det har varit omskrivna fall av octuplets-åtta bebisar på en gång . Världsrekordet innehas av en kvinna i Argentina som var gravid med 12 foster , men ingen av dem överlevde graviditet . Flera graviditeter blir allt vanligare på senare tid på grund av användningen av fertilitet medicinering . Försiktighetsåtgärder vidtas för att försöka minska risken för flerbörd med fertilitetspreparat

Du behöver : .
stetoskop .

Identiska tvillingar

Enäggstvillingar är mer sällsynt än tvåäggstvillingar . Bebisarna är födda av samma kön och blodgrupp . De kommer att ha samma hår -och ögonfärg , som är de tvillingar du ofta har svårt att tala isär . Enäggstvillingar sker när ett befruktat ägg delas och bildar två foster . De delar moderkaka men ofta har sina egna fostervatten säckar .

tvåäggstvillingar

Tvåäggstvillingar är den vanligaste formen av flera graviditeter. Tvåäggstvillingar sker när två ägg befruktas av två olika spermier . Varje fostret kommer att ha sin egen moderkaka och fostersäcken. Dessa typer av tvillingar ser ofta mindre lika än enäggstvillingar och kan vara olika könen. Multipla graviditeter med fler än två barn kan vara broderlig, identisk eller en blandning av båda.

Flerbarnsfödsel ökning

Det har varit en stor ökning av antalet flerbörd under senare år. Detta är beror främst på ökade födelsetal läkemedelsanvändningen. Enligt American Society for Reproductive Medicine så många som 1 av 3 kvinnor med hjälp av en fertilitetsbehandling kommer ha flera foster. En annan orsak till ökningen är att fler kvinnor skaffar barn senare i livet. Kvinnor över 30 är mer benägna att ha en multipel graviditet.

Kalorier per Baby

Med fler barn, är mer kalorier behövs för att bibehålla god hälsa. Mayo Clinic hemsida rapporterar att under en tvillinggraviditet en viktökning mellan 35 och 45 pounds är frisk. Barn Health. org föreslår ett ökat kaloriintag på ca 300 per dag och fostret som en frisk standard.

Leverans

Riskerna med att ha en multipel graviditet är många, men det vanligaste problemet är för tidig födsel. En tvillinggraviditet nästan aldrig varar de 40 veckor som en sällsam graviditet tar normalt och över hälften av flerbörd levereras före 35 veckor. Bebisarna är ofta mindre än med en sällsam graviditet och med varje ytterligare barn denna risk är större. Under en multipel leverans barnen ofta föds mindre än 1 timmes mellanrum.

Previous:nothing Next:bensvaghet & Parkinsons sjukdom

Relaterade artiklar


 • zap löss behandling
 • nackskador från bilolycka
 • hjärt anatomi
 • hur man kan gå försäkringsgrupp hälsa
 • hur man kan bli av trä möss
 • vad är effekten av baroreceptorer på andningen ?
 • vad gör stavar göra i ögat?
 • enklaste sättet att bli av med möss
 • hur du lägger till anhöriga till din sjukförsäkring
 • bensvaghet & Parkinsons sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com