omvårdnad och demens

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-01
Vård av person med demens i hemmet är ett svårt jobb som kan bli överväldigande. Varje dag är annorlunda med nya utmaningar och möjligheter på grund av att vårdgivaren måste klara av att ändra beteenden och kunskapsnivåer hos personen med demens . Som med alla andra krävande situation , desto bättre du tar hand om dig själv , ju mer kunskap du har och mer hjälp du kan få , älskade bättre kommer du att kunna ta hand om din en med demens

Du behöver : .
Mus fällor .
Bait .

Demens

Demens är ett resultat av skador på hjärnceller på grund av skallskada, stroke, hjärntumör eller sjukdomar som Alzheimers. Demens är en störning i hjärnan som påverkar minnet, förmågan att lära och kommunicera, tänka klart, har gott omdöme och försiktighet. Dessa förändringar gör det svårt för människor med demens att ta hand om sig själva. Demens orsakar ofta förändringar i personlighet och humör. Störande beteende kan leda till, vilket kan skapa en belastning för vårdpersonal.

vårdarbete

omvårdnad är hjälp till en annan person är funktionshindrad, sjuk eller behöver hjälp med dagliga aktiviteter. Vårdgivaren oftast måste hantera de psykiska, fysiska, psykiska och sociala behov och välbefinnande hos äldre personer som behöver vård. Vårdgivare omfattar makar, vuxna barn och andra släktingar och vänner. Enligt Alzheimers Association, nästan 11 miljoner amerikaner som tillhandahåller gratis vård till en person med Alzheimers sjukdom eller annan form av demens. Det finns stöd och resurser tillgängliga för att hjälpa vårdgivare så att de kan bli framgångsrika i sin roll. Genom att använda dessa resurser gör det möjligt att ge bästa tänkbara vård för sina nära och kära och till sig själva. Vill veta mer om vilka resurser som finns tillgängliga, kontakta din lokala Alzheimers Association. Också din lokala äldste Services Group kan hjälpa dig hitta det stöd och den hjälp du behöver. Alzheimers stiftelsen har en fri kvartalsvis publikation med många tips och idéer för vårdpersonal.

Aktiviteter

att hålla kroppen och sinnet av en demens patient aktiv är en viktig del av individens vård. Tricket är att ge rätt typ av verksamhet som stimulerar patienten med demens men ej för att stimulera honom. Det är också viktigt att tillhandahålla aktiviteter som matchar hans intressen och utbildningsnivåer. Med humor när det är möjligt kan ge saker en positiv vinkling, lätta på bördan och få alla att känna bättre. Vårdgivare ska ta sina patienter utanför när vädret är bra som frisk luft verkar sätta alla på bättre humör. Familjär uppgifter runt gården eller huset rekommenderas om detta är något patienten har.

Struktur

En viktig del av demensvården är att ha struktur . Som demens fortskrider kan omgivningar som är främmande och förändringar i dagens rutin upprörd patienten med demens . Att hålla miljön bekanta , sätta saker i förväntade ställen . Möblerar om är inte meningsfullt att de flesta personer med demens . Skapa en rutin med regelbundna besök på toaletten undviker förlägenhet , obehag eller medicinska komplikationer . Vårdgivaren kan behöva hjälp med hygienen också.

Burnout

Vårdgivare är i riskzonen för depression , hjärtsjukdomar, högt blodtryck och andra kroniska sjukdomar , även döden , enligt en artikel som publicerades 2002 av den amerikanska Journal of Public Health . Genom att följa enkla metoder kan vårdgivare minskar risken för utbrändhet. Daglig motion kan minska stress, förbättra sömn, slappna muskelspänningar och främja vakenhet och energi. Äta näringsrik mat och mellanmål är också en god praxis. Få tillräckligt med sömn är mycket viktigt att vårdgivare som kan känna sig utmattad hela tiden, är mer irriterad och arg över små till synes oviktiga frågor. Inlärning din älskade i vuxen dagvård är ett annat alternativ, vilket ger dig lite ledig tid och din älskade en trevlig ställe att vara på med massor av aktiviteter. Slutligen uppsöka en stödgrupp för andra vårdgivare att dela dina känslor och få råd från människor i din situation.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till kräkningar och diarré hos barn?

Relaterade artiklar


 • vad gör östrogen blockerare göra ?
 • skadliga effekterna av andning katt urin
 • grader i genetisk vägledning
 • hygien tips för barn
 • sjukförsäkring bidrag för kämpande familjer i Nebraska
 • allergisk reaktion mot magnesiumklorid
 • teknik och för tidig spädbarnsvård
 • Vad är orsaken till smärta under höger skulderblad ?
 • omvårdnad och demens
 • stipendier för omvårdnad högskolor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com