utöva näring & immunfunktion

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-03
Skulle det inte vara bra att ha en läkare i familjen? Var och en av oss har våra egna personliga healer som arbetar dag och natt för att hålla oss friska. Att förbli starkt och i kampen mot form, behöver vår champion bra pass (måttlig, regelbunden motion), optimal bränsle (kost) och en chans att varva ner (meditation /viloläge). Med rätt stöd, kan vårt immunförsvar försvara oss mot allt från små sjukdomar som förkylningar till allvarliga hot såsom cancer

Foods

Vårt immunförsvar behöver antioxidanter (beta-karoten, selen, vitamin C och E, och zink) att stärka sitt bästa försvar mot bakterier , svamp, parasiter och virus. De bästa källorna till antioxidanter är färgglada frukter (t. ex. tomater och vattenmelon), teer (särskilt ekologiskt grönt te) och grönsaker (broccoli, morötter och spenat) antingen ätas råa eller lätt ångkokta.

Mättat fett och socker försvaga immunförsvaret. Bara ett par läsk kan hindra vita blodkroppar från att förstöra bakterier i timmar.

Vitamin D3

Köpenhamns universitet forskare upptäckt att T-celler, våra vapen mot infektioner, är beroende av vitamin D3 för att döda bakterier och virus. Låga nivåer av vitamin D är i samband med cancer, förkylning och influensa, diabetes, hjärtsjukdomar, infektioner och multipel skleros.

Utredarna upptäckte att 1000 internationella enheter (IE) av vitamin D3 per dag kan minska risken av bröst-och äggstockscancer med upp till 50 procent. Experter rekommenderar 2000 IE av vitamin D3 per dag för vuxna .

måttlig motion

gå i 30 minuter om dagen kan öka nivåerna av leukocyter, som är de celler som bekämpar infektioner . Forskare visade att personer som regelbundet får måttlig motion uppvisa minskad dödlighet av alla orsaker jämfört med stillasittande individer . Kontrollerade , randomiserade studier visar att kvinnor som tar en rask 45- minuters promenad på fem dagar i veckan inneha 1 /2 så många sjukdagar på grund av förkylning som stillasittande människor .

Stress

Även måttlig motion förbättrar immunförsvaret , för mycket motion stör faktiskt med det . Andra typer av stress kan också försvaga immunsystemet. Kortsiktiga stress kan stimulera immunförsvaret, men kronisk stress har motsatt effekt.

Forskning visar att meditation stärker immunförsvaret. Människor som mediterade för ett par månader producerat mer antikroppar efter en influensavaccination än människor som inte meditera, och att ett förstärkt immunförsvar fortfarande arbetade fyra månader senare.

Avslappning

som meditation, andra typer av avslappning öka immunförsvar. Skratt minskar stresshormoner och ökar de vita blodkroppar som bekämpar infektioner. Forskarna upptäckte också att skratta ökar endorfiner och tillväxthormoner som ökar immunförsvaret.

I kontrast tenderar brist på sömn till skada immunförsvar. När studenter var begränsat till fyra timmars sömn, kunde de genererar endast 1 /2 av normal mängd antikroppar efter en influensavaccination.

Previous:nothing Next:Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?

Relaterade artiklar


 • Definitionen av laryngoskopet
 • Vilka funktioner i urinröret ?
 • teknik och för tidig spädbarnsvård
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • tibia skelettsmärta
 • Vad är orsaken till smärta under höger skulderblad ?
 • barn sorg stödgrupper
 • hur man kan gå försäkringsgrupp hälsa
 • Vilka är farorna med klubbor ?
 • hur man kan öka ansiktshår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com