vad är effekten av baroreceptorer på andningen ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-20
Respiration processer kräver insatser från många olika områden av kroppen . Receptor strukturer är ansvariga för att skicka och ta emot bidrag mellan hjärnan och hjärta, kärl och lungor . Baroreceptorer spela en viktig roll i andning processer genom områden i hjärnan med information om hjärtat , blodkärl och lungfunktion

baroreceptorer

Enligt Princeton University 's WordNet webbplats är ett baroreceptor en sensorisk eller nerv receptor som reagerar på förändringar i tryck . Dessa strukturer består av fria nervändar för att upptäcka förändringar i tryck längs väggarna i organ i hela kroppen , enligt webbplatsen för universitetet i Oxford Nuffield Institutionen för anestesiologi . Organ , t. ex. lungorna , hjärtat och blodkärlen innehåller elastisk-liknande vävnad som sträcker sig och rullar när den används . Inom vävnads- strukturer flytta , baroreceptorer skicka information till områden i hjärnan . Denna process gör det möjligt för hjärnan att reglera olika processer i hela kroppen .

Andningsvägar Reflex

luftvägarna reflex innebär kommunikation som sker mellan lungorna , hjärnan och blodkärl . Enligt Nuffield hemsida , är baroreceptorer placerad i den elastiska vävnader i lungor , i luftrören , och längs blodkärlen inne i lungorna . Som lungvävnad expandera och kontraktet med varje andetag , baroreceptorer registrera orgelns sträcka svar , som avgör om kapaciteten hos de organ har uppnåtts . Denna information skickas sedan vidare till hjärnan genom vagus nerv , som går genom centrum av kroppen .

Funktion

medulla är den del av hjärnan som reglerar andningsorganen. Information från baroreceptorer och chemoreceptors bistå med samordning av hjärta, lungor och blodkärl funktion. Chemoreceptors fungerar mycket baroreceptorer förutom att de är utformade för att svara på kemiska förändringar i stället för tryckförändringar. När de uppgifter som skickas till medulla bearbetas, meddelanden eller signaler skickas tillbaka till lungor, hjärta och blodkärl. Dessa signaler reglerar faktiskt vävnader som inne i lungor, hjärta och blodkärl funktion

Brain Receptorer

Brain svar på baroreceptorer tolkas av chemoreceptor strukturer som finns inne i hjärnstammen, enligt Nuffield hemsida. Chemoreceptors mäta mängden syra kontra salthalt (eller salt) som finns i kroppens cerebrospinalvätskan. Surhetsgrad bestäms av pH-nivån som finns i vätskan. PH-nivå baseras på mängden koldioxid, vätejoner och bikarbonat joner. Höga halter av koldioxid kan utvecklas under fysisk ansträngning. Detta skapar hög syra nivåer inom cerebrospinalvätskan. Hjärnan svarar med att sända signaler om baroreceptorer i lungorna och hjärtat, som orsakar ökad andning och puls.

Kringutrustning Receptorer

extra ingång för andning processer kommer från perifera chemoreceptors att tolka förhållanden som finns i hjärtat, enligt Nuffield hemsida. Dessa receptorer kallas karotidstent och aorta organ. Båda strukturerna registrera hur mycket syre och koldioxid finns i arteriellt blod, som är blodet som skickas ut av hjärtat. Carotid och aorta organ kan också ta emot baroreceptor insatsvaror som mäter syre och koldioxid tryck koldioxid i arteriellt blod. Andningsfrekvens justeras sedan av hjärnan beroende på hur mycket syre kontra koldioxid finns i blodet.

Previous:nothing Next:livslängd och åldrande

Relaterade artiklar


 • enklaste sättet att bli av med möss
 • ljud hörapparater
 • vad är en uppsvälld mage och nedre vänstra ryggsmärtor ?
 • vad är det jobb i gallblåsan ?
 • Vilka är de behandlingar av kräkningar i ett barn ?
 • hur man designar badrum i åldern
 • hur man kan bli av trä möss
 • Vad är orsaken till smärta under höger skulderblad ?
 • Tio tips för jordbävningen säkerhet
 • hur du lägger till anhöriga till din sjukförsäkring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com