vad är orsakerna till kräkningar och diarré hos barn?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-01

Du behöver :
Mouse fällor
. Bete .

När ditt barn blir sjukt och börjar kräkas eller har vattnig avföring , betyder det vanligtvis en virus, bakterier eller parasiter problem . Eftersom barn lätt blir uttorkad under anfall av kräkningar och diarré är det viktigt att hitta orsaken för att ge den mest effektiva behandlingen mot sjukdomen och dess symtom .

virus

Viral gastroenterit är den term som används för inflammation av mag- tarmkanalen som orsakas av ett virus . Denna inflammation leder till kräkningar, diarré och illamående förutom feber, huvudvärk och frossa . Medan vuxna i allmänhet endast påverkas genom caliciviruses kan barn vara smittad av tre huvudsakliga virus inklusive astrovirus , adenovirus och rotavirus , som är den vanligaste orsaken till viral gastroenterit hos barn under fem års ålder . De flesta virus passerar genom kroppen inom 48 timmar , även om vissa kan ta upp till 10 dagar att klara upp . Alla är mycket smittsam .

Matförgiftning

Matförgiftning uppstår när du äter mat som är infekterade med bakterier eller toxiner . Dessa kan växa i matrester och andra livsmedel, även när de placeras i kylskåpet . Färskvaror , som råa grönsaker och kött , även kan orsaka matförgiftning hos både vuxna och barn om de inte är ordentligt tvättade eller kokta . Bland de vanligaste orsakerna till matförgiftning är salmonella och E. coli. Kräkningar och diarré kan åtföljas av magkramper , illamående och feber . Även om de flesta matförgiftning fall kräver inte behandling , hög feber och uttorkning motiverar ett besök till läkaren eller akutmottagningen .

Parasiter

Ett barn som kräks eller har diarré kan vara smittade med tarmparasiter . De bor inne i magtarmkanalen och kan orsaka diarré, kräkningar, svullen buk, viktminskning , blodig avföring och en klåda runt ändtarmen . Det finns två huvudtyper av inre parasiter-protozoer och maskar . Barn förvärvar parasiter när de kommer i kontakt med smittade avföring i jord , mat och vatten . Om du misstänker att ditt barn har parasiter , besöka barnläkaren kontor för ett avföringsprov . Läkaren kan ordinera en effektiv behandling.

Previous:nothing Next:Tio tips för jordbävningen säkerhet

Relaterade artiklar


 • hur man kan gå försäkringsgrupp hälsa
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal
 • mediciner för kolik
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • polycytemia höftproblem
 • barn sorg stödgrupper
 • pool risker för barn
 • teknik och för tidig spädbarnsvård
 • mekanisk och kemisk nedbrytning i munnen
 • nerver inblandade med foten smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com