DNA-tester tidigt i graviditeten

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-06
Det finns många orsaker till att en gravid kvinna kan söka DNA-test . Faderskapet kan fastställas genom DNA-tester . Testet kan också identifiera förekomst av sjukdomar och fosterskador . Föräldrar som anses vara hög risk för vissa villkor kan dra nytta av den kunskap om förekomsten av ett tillstånd hos foster , och det förbereder för vårdalternativ

Fostervattensprov

Mellan vecka 16 och 18 , ett prov på fostervattnet kan tas med hjälp av en tunn ihålig nål . Vätskan är testad för att bestämma genetiska problem och kön fostret . Även om det medför en viss risk för missfall på grund av punktering av fostersäcken av nålen , kan det vara fördelaktigt att identifiera potentiella problem.

moderkaksprov

moderkaksprov , även känd som CVS , är ett annat metoder för att genomföra tidiga genetiska tester . En liten del av moderkakan är provtagits av en läkare och testas för genetiska förutsättningar. Precis fostervattenprov är chansen för missfall förhöjda .

Etablering Faderskap

faderskapstest kan göras under graviditeten via en fostervattensprov eller CVS . För kvinnor som kan vara osäkra på vem som är far till barnet , för dem som inte längre är i ett förhållande med fadern men vill rättigheter till sociala tjänster, eller för kvinnor som gift om sig , om inrättande faderskapet är viktigt . Rättsliga och sociala förmåner tjänsten är beroende av beprövade faderskapet . Den amerikanska Graviditet Association har även hävdat att fastställande av faderskap kan stärka pappa-barn band .

vissa länder kräver ogifta par att lämna en AOP , eller erkännande av faderskap form att identifiera fadern . Om mamman inte har varit gift under de senaste 300 dagar , och är för närvarande inte gift , kan ingen far kan identifieras på födelseattesten utan AOP formen, som registrerats av Bureau of Vital Statistics .

sjukdomshistoria eller missfall

I mödrar som har haft flera på varandra följande missfall eller i familjer som har en historia av ett visst villkor , kan DNA- test hjälpa till att identifiera potentiella problem . Par som har upplevt ett barns födelse med en defekt eller genetisk villkor som tidigare också är kandidater för testning . Föräldrarna som haft exponering mot villkor eller toxiner kända för att orsaka fel kan också överväga att DNA- test .

Ålder

Kvinnor som gravid fyllt av 34 löper en ökad risk att få ett barn med missbildningar , som till exempel trisomi 13 , känd som Downs syndrom . Fäder med en högre ålder löper ökad risk för eller nya genetiska mutationer. Dessa mutationer kan orsakas av defekter som inte tidigare finns i familjens historia.

Previous:nothing Next:hur man passar en arm lyftsele

Relaterade artiklar


 • toxikologi av isopropanol
 • flebotomi & venpunktion
 • hur ögat ser upp och ner
 • bensvaghet & Parkinsons sjukdom
 • zap löss behandling
 • Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?
 • nivåer av mänsklig beröring
 • livslängd och åldrande
 • allergisk reaktion mot magnesiumklorid
 • fördelar och risker av progesteron kräm
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com