Definitionen av paraffininbäddning

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-30
Mikroskopisk undersökning är ett sätt att se saker som inte är synliga för blotta ögat , som mikroorganismer och celler . För prover som ska visas med hjälp av mikroskop , måste de först vara monterad på en glasplatta . Olika typer av fästen inkluderar torr monteringar, våt fästen och förberedda fästen . Paraffininbäddning är en teknik som används för att göra förberedda fästen

Syfte

Visa ett prov med hjälp av ett mikroskop krävs att provet skall vara tunt nog att låta ljuset passera genom den. Många vävnader , exempelvis från hjärnan , lever och njurar , är tjocka och måste skäras i tunna skivor innan de undersöks . Paraffininbäddning används för att förbereda den vävnadsprov så det inte tillstymmelse på skivning . Den vävnadsprov är fylld med paraffin ( vax ) och placeras inom en form som mer smält paraffin läggs till. Resultatet är en liten kub av vax med paraffin fyllda vävnadsprov i den. Tissue bädda rutinmässigt används för att förbereda vävnadsbiopsier för undersökning. Vävnaden bädda processen ingår flera steg, bl. a. fixering , dehydrering , inbäddning och snittning .

Fixation

När en bit vävnad tas bort från kroppen , den omedelbart börjar dö . Som ett resultat av de celler som det görs börja att försämras , göra korrekta mikroskopisk utvärdering omöjlig . Fixation är en metod för att bevara celler och sker genom att placera modellen i en vätska fixativ , oftast formaldehyd . Den fixativ fungerar genom att förstöra de kemikalier som ansvarar för cell uppdelning . Den vävnadsprovet kvar i fixativ i minst 4 timmar .

Dehydrering

Efter fixering , är den bit av vävnad sköljas med vatten för att avlägsna eventuell kvarvarande fixativ . Vatten och paraffin inte ihop . Därför är alla spår av vatten måste avlägsnas från sköljas vävnaden , en process som kallas uttorkning . Dehydrering utförs genom att placera vävnadsprov i en serie av alkohol bad att öka styrkor . Uttorkning är inte detsamma som torkning . Det är att ersätta vattnet med en annan vätska som till skillnad från vattnet, blanda med paraffin . Dehydratiseringsprocessen tar ca 15 timmar .

Bädda

När vävnaden är uttorkad , är det placeras i ren smält paraffin 3 till 4 timmar, vilket resulterar i ett prov som har varit helt infiltrerad av vax . Med andra ord fyller paraffin alla skrymslen och vrår i den vävnad som används för att fyllas med vatten . Den infiltrerade vävnad placeras i ett block -formade mögel . Smält paraffin läggs till mögel och det får svalna . Processen resulterar i ett block av vax med en bit paraffin infiltrerade vävnad inbäddat. Exemplaret är nu redo att skivas .

Sektionering

Sektionering är den term som används för mjukpapper skivning och utförs med hjälp av ett instrument som kallas mikrotomen . Mikrotomen liknar en kött slicer förutom att istället för att använda en fram och tillbaka rörelse , är ett cirkulärt hjul vände att förskott paraffin block som det är som skivas . De skivor placeras på objektglas glas mikroskop för färgning och examination . Sektionering kräver stor skicklighet . Det exemplar skivor är så tunna att det är svårt att överföra dem till glasskiva utan dem bristningar, veck eller falsning . En noggrann undersökning är möjlig endast om provet är korrekt upprättad , bäddades och snittades.

Previous:nothing Next:vad är den kemiska riskerna med rengöringsmedel på mat ?

Relaterade artiklar


 • hur äldreomsorg och den svaga
 • idéer till baby bevis ett hus
 • Definitionen av paraffininbäddning
 • vad är orsakerna till heta öron ?
 • toxikologi av isopropanol
 • Effekten av teratogener på ett foster
 • hur man kan bli av en polyp
 • konst och vetenskap som barnmorska
 • förteckning av ärftliga African American sjukdomar
 • Fördelar och risker för tårna i yoga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com