Skillnaden mellan ett foster och ett embryo

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-07
Utvecklingen av det mänskliga livet är mirakulöst och komplicerat . Embryot och fostret är led i denna utveckling. De är ofta förväxlas med varandra men de är olika med avseende på när de utvecklar och vad som händer i varje steg . Embryonala stadier är tidigt i graviditeten , medan termen fostrets utveckling avses utveckling efter cirka åtta veckor

Funktioner

Ett embryo är resultatet av en zygot som delar och skapar en grupp av celler i ett yttre membran. Denna tidiga skede av zygoten kallas blastocyst, men dessa celler kommer snabbt att bli ett embryo med en grupp av inre celler och ett starkt, skyddande yttre membran, enligt University of New Mexico. Ett embryo är fortfarande mycket i de första stadierna av utveckling. Omkring 3: e veckan efter befruktningen (den 5: e graviditetsveckan), är den term som embryot används. Efter den 8: e veckan efter befruktningen (den 10: e graviditetsveckan), är den term som används fostret.

Utveckling

I ett embryo är hjärna, ryggmärg, hjärta och andra organ som bildar bara, enligt Mayo Clinic. Efter åtta veckor, ett foster "hjärna, lever och njurar börjar fungera. Små fingrar och tår också börja utveckla på foster vid den här tiden. Genitalier syns även via ultraljud.

Survival

Embryon inte har förmågan att överleva oberoende av sina mödrar, eftersom de inte har den nödvändiga kroppsfunktioner, strukturer eller organ att göra det. Utanför livmodern kommer de att dö. Ett foster så unga som 27 veckor gammal, men kan överleva utanför moderns kropp, enligt Discovery Health.

Betydelse

Definitionen av dessa två termer är ganska viktigt för debatten om när livet börjar. Eftersom ett embryo inte kan överleva på egen hand, är det ofta tolkas som en livskraftig massa som inte är helt mänsklig, vilket gör abort lättare att stödja. Resultatet av Roe v. Wade bestämdes av denna brist på lönsamhet, enligt American College of barnläkare.

Varningar

Eftersom embryo och foster är ett u-människa hela tiden, det finns särskilda risker till varje. Alkohol orsakar hjärnskador och är mer skadligt under de tidigare stadierna embryonala, enligt Graviditet dag. Rökning tenderar att vara mer destruktivt i de tidiga stadierna av fosterutvecklingen, enligt Graviditet dag.

Previous:nothing Next:elektroniska spel & barns hälsa

Relaterade artiklar


 • bilaterala mastektomi definition
 • hur man får ett rum till en idealisk temperatur sova
 • ljud hörapparater
 • mediciner för kolik
 • icke-plast vs plastflaska
 • naveln och buksmärta
 • hem Dopplerrester säkerhet
 • Vilka är de behandlingar av kräkningar i ett barn ?
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • omvårdnad och demens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com