äldre och värmeslag

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-24
Kroppen är normalt rätt sätt kunna kyla sig genom svettning . När vädret är mycket varmt och fuktigt , får svettas inte tillräckligt för att kyla kroppen effektivt . Detta kan resultera i ökad kroppstemperatur och uppkomsten av värmeslag och värmerelaterade sjukdomar . Oberoende av vädret , överdriven ansträngning och en persons ålder och fysisk kondition kan också bidra till uppkomsten av dessa villkor

Du behöver : .
handduk
Rakkräm eller gel .
Hydrokortison kräm ( 1 procent ) .
Aloe-baserade hudkräm .
Naturligt sheasmör .

Värmeslag

Värmeslag definieras oftast som hypertermi överstiger 106 grader Fahrenheit eller 41 grader Celsius . Det finns två typer av värmeslag : ansträngning och icke-ansträngning , eller klassiska värmeslag , som det också kallas . Centers for Disease Control and Prevention rapportera att medan ansträngningsutlöst drabbar yngre människor , de äldre är de mest troliga åldersgruppen att drabbas av icke-ansträngning , på grund av begränsad hjärt- reserver , redan existerande sjukdomar och användningen av läkemedel som kan påverka deras volym status eller svettning förmåga .

värmeslag

Värmeutmattning är en mildare form av värme sjukdom som kan utvecklas under ett antal dagar för exponering för höga temperaturer och otillräcklig eller obalanserad byte av vätskor. Äldre människor, särskilt de med högt blodtryck, är de mest sannolika att drabbas, eftersom de har minst möjlighet att kontrollera den miljö de befinner sig i. Faktorer som att inte kunna ge tillräckliga luftkonditionering eller att inte kunna gå från en varm miljö till en svalare en är vanliga orsaker för äldre.

Symtom

Det finns en rad tecken att titta efter i uppkomsten av värmeslag och de mer allvarliga värmeslag. Dessa symtom kan ofta förväxlas med andra villkor, som lämnar tillstånd ignoreras. Leta efter kraftig svettning, trötthet, svaghet, huvudvärk, illamående och svimning. I värmeslag kan dessa symtom följas av temperaturer över 106 grader F eller 41 grader C, hög puls och varma och torra huden i stället för svettning.

Åtgärder

Om en person ser ut att lida av symtom av värmeslag eller värmeslag, vidta åtgärder för att hjälpa dem att återhämta sig: få dem att dricka svala, icke alkoholhaltiga drycker och kyl dem snabbt genom att flytta dem till en svalare miljö och blåste dem och, om möjligt, doppa dem i kallt vatten eller täcker dem med kallt, fuktigt lakan. Håll ett vakande öga på deras temperatur och fortsätta kyla dem tills de sjunker till cirka grader F eller 37 grader C.

Förebyggande

För att undvika uppkomsten av värme-relaterade förhållanden kan äldre människor tar några enkla åtgärder att minimera risken: dricka vatten ofta och äter kallt, vatten-rika livsmedel såsom sallader, hålla persienner och gardiner hemma för att hålla solen ute, butik i luftkonditionerade gallerior, och försöka slutföra alla ärenden på ett ställe i stället än att få i och ur en het fordonet, och bär kläder som andas av naturliga fibrer, såsom bomull och linne.

Previous:nothing Next:ADHD-symtom i fyra-åringar

Relaterade artiklar


 • Vilka är riskerna med GMO?
 • hygien tips för barn
 • hur är fostret påverkas av alkohol & röker ?
 • hur du tar bort öronvax enkelt
 • biverkningar av Yazmin p-piller
 • snabbt hem rättsmedel för cystisk akne kokar
 • alace doula utbildning
 • det Integumentary system i kroppen
 • define astigmatism
 • polycytemia höftproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com