Vilka är de hälsorisker som mikrovågsugnen livsmedel i styrofoam containrar ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-20

Du behöver :
latex eller silikon simma cap
. Formbar silikon öronproppar .
Formgjutna gummi öronproppar .
Tvättsprit .

frigolit , enligt miljö- hemsida Grinning Planet " är en varumärkesskyddad material från Dow Chemical Company " och används inte att lagra mat eller dryck . Plasten mest människor förväxlar för frigolit är faktiskt kallas " polystyren " och , som med de flesta plaster , har frågor angående dess säkerhet i mikrovågsugnen. Även om ett antal studier motsäger de flesta farhågor om mikrovågsugnen plast , det finns fortfarande en handfull hälsorisker om du inte är försiktig .

smält plast

Även om vissa polystyren produkter är säkra för mikrovågsugnen , andra kan inte hantera värmen och smälta bara sekunder efter att du trycker på " Start " . Cook på den säkra sidan och alltid kontrollera behållaren för ett "Mikrovågssäkert" etikett . Om du inte ser en , hitta en behållare som denna beteckning eller mikrovågsugn i en mikrovågsugn glasbehållare istället . Smält plast kan orsaka en stor röra i mikron och det kan frigöras skadliga gifter i luften .

Cancerframkallande ämnen

Enligt Mayo Clinic , föreslår Naturvårdsverket att dioxiner är ett " sannolikt cancerframkallande hos människor. "Eftersom dioxiner finns i vissa plaster, det finns en chans plaster kan frigöra dioxiner när du lagar maten. Emellertid hänvisat till Mayo Clinic också FDA: s slutsats att" det finns inga bevis för att plastbehållare eller omslag innehålla dioxiner. "Även om dioxiner inte är ett problem, plast innehåller ett antal kemikalier som kan ha negativa effekter på kroppen. Undvik att ta chanser helt av tillagning i containrar avsedda för mikrovågsugn.

okända risker

Enligt miljöorganisation Ekologi Center, plaster kan innehålla kemiska föreningar som kan släppas ut maten över tid, även utanför mikrovågsugnen. På grund av detta, kan du aldrig vara säker på effekterna av plast på de livsmedel som innehåller. Jerome Groopman av The New Yorker skriver: "Det finns en inneboende osäkerhet i att bestämma vilka ämnen som är säkra och som inte är, och när deras risker överväger fördelarna. Toxicitetsstudier är svåra, eftersom BPA och andra liknande kemikalier kan ha flera effekter på kroppen. " Många experter menar att om du är oroade över effekterna av plast på maten, bör du undvika att använda det när det är möjligt.

Previous:nothing Next:åksjukan & huvudvärk

Relaterade artiklar


 • information om blastofen tamoxifen
 • Fördelar och risker för tårna i yoga
 • hur du hittar din närmaste allmänläkare
 • hur man kan stoppa omvårdnad
 • Skillnaden mellan en fotvårdsspecialist och en ortoped
 • mini trampolin instruktioner
 • snabbt hem rättsmedel för cystisk akne kokar
 • hur ögat ser upp och ner
 • define astigmatism
 • DNA-tester tidigt i graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com