Vilka är fördelarna av en fitball ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-27
En fitball är en uppblåsbar boll avsedd för användning i träning eller fysisk träning . Men ofta används i samband med vissa former av yoga , är fitballs blir också allt vanligare på gym och fitnesscenter. Fitballs ge mjuka kroppen stöd och kan genomföras i många vanliga övningar som sit-ups , armhävningar eller lockar .

Balance

En av de främsta syftena med en fitball är att hjälpa lära balans . Den runda formen på bollen gör det naturligt nog svårt att balansera på . Detta skapar ett behov för användaren att arbeta hårdare när du tränar eftersom de inte bara måste utveckla styrka och koordination som behövs för att utföra sina normala utöva rutiner , men de måste också lära sig att balansera på bollen samtidigt . Detta kräver användning och toning av ännu fler muskelgrupper och kan avsevärt förbättra den totala nyttan av ett träningspass .

Graviditet

Fitballs ofta rekommenderas för gravida kvinnor . En orsak till detta är att de kan hjälpa en gravid kvinna utföra vissa övningar som annars kan vara omöjligt med tanke på deras restriktioner för förflyttning . Utövar under graviditet är ett viktigt sätt att hålla både mamma och barn friska genom hela processen. Kvinnor kan också använda fitball som en stol . Fitballs är lättare för gravida kvinnor att komma in och ut ur och bidra till att upprätthålla god hållning.

coreträning

Kärnan muskelgrupper nedre rygg , lår och höfter . Dessa muskelgrupper är grunden för resten av kroppen . Fitballs är utformade för att hjälpa till att förbättra de centrala muskelgrupperna genom att fokusera på styrka, balans , viktfördelning , hållning och koordination. Genom att utveckla dessa grundläggande muskler och lära sig hur balans och hållning påverkar dessa muskelgrupper , kan användaren få en bättre förståelse för hur den mänskliga kroppen rör sig och genom denna förståelse lära sig att undvika skador .

Previous:nothing Next:större ligament i foten

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till öronen blir röd och varm ?
 • New Jersey Medicaid regler för stödberättigande
 • vad gör stavar göra i ögat?
 • matta installation och barnets hälsoproblem
 • Hur får man en bebis som används för att nappen
 • Hur får man en ung pojke att sätta på lite vikt
 • hur man ska behandla manliga svampinfektion
 • hur man ska behandla kliande ben efter rakning
 • Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?
 • intressanta fakta om flerbarnsfödsel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com