Vilka är riskerna med GMO?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-22

Du behöver:
Handduk
. Rakkräm eller gel.
Hydrokortison kräm (1 procent).
Aloe-baserade hudkräm.
Naturligt sheasmör.

GMO står för genetiskt modifierad organism. Dessa organismer är oftast växter som är genetiskt modifierade för en viss uppsättning egenskaper inklusive storlek, färg vibrans och hållbarhet. Dessa grödor är fortfarande i relativt början stadier av utveckling, och vi för närvarande förstår lite om de eventuella riskerna med deras användning.

Minskad näringsvärde Foods

Genetiskt modifierad frukter och grönsaker är utformade för optimal ytliga egenskaper hos det producerar. Faran är dock att tyngdpunkten i denna process inte är inriktad på färskhet eller näringsinnehållet i frukten. Av denna anledning är det lätt för konsumenterna att bli lurad av fräsch genetiskt modifierade produkter som i verkligheten har på hyllan i flera dagar och har förlorat mycket av sin ursprungliga smak och näringsvärde.

Utbredd missväxt

Genetisk mångfald är nyckeln till immunitet i levande ting. Grödor som inte är genetiskt modifierade har fördelen av en mängd olika gener finns i poolen för att ge dem skydd mot sjukdomar och skadedjur. Genetiskt modifierade grödor, däremot har samma genetiska struktur. Detta innebär att om en enda sjukdom, virus eller parasit muterar så att det lätt kan angripa denna anläggning, kan hela skörden förlorad. I stor skala kan detta vara förödande inte bara för jordbrukaren utan att den regionala ekonomin och värre. Inte bara hotar detta den genetiskt modifierade grödor, men det innebär också ett hot mot icke-GMO-livsmedel i att de kunde vara över polinated med utsatta GMO gener av fåglar, bin eller fjärilar, vilket gör den resulterande avkomman växterna mottagliga för samma sjukdomar och skadedjur.

Ökad användning av växtgifter och bekämpningsmedel

Många genetiskt modifierade grödor är framtagna för att vara resistent mot konventionell och bekämpningsmedel . Detta beror på att bönderna vill ha möjlighet att spruta sina fält med dessa kemikalier döda buggar och ogräs utan de växter påverkas . Detta system är mycket beroende av kemikalier som är ohälsosamt för både miljön och människor . Nyligen har sägner som publiceras av Reuters beskriver studier som länkar barn med höga halter av bekämpningsmedel i jordbruket i sin urin med ADHD .

Ekologisk Faror

En annan fara med att använda genetiskt modifierade organismer i jordbruket är att det är omöjligt att innehålla dem på ett ställe, och när de förs in i den lokala floran de har möjlighet att konkurrera ut dem och kvävas ut många lokala växtsorter. Med tanke på att vi vet ganska lite om användningsområden och tillämpningar av många växter omkring oss är detta en potentiell miljökatastrof. På samma sätt kommer varje genetiskt modifierad sort vi släpper eller något virus eller bakterier resultaten från deras användning vara omöjligt att återkalla eller bekämpa.

Previous:nothing Next:äldre som bor alternativ i Enfield, CT

Relaterade artiklar


 • massmedia och våld i hemmet
 • vård och barnmorskor etisk kod
 • intressanta fakta om flerbarnsfödsel
 • mediciner för kolik
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
 • vad är effekten av baroreceptorer på andningen ?
 • hur auscultate lungan ljud
 • varför skjul kvinnor hår?
 • minnesförlust retention hos barn
 • vad gör stavar göra i ögat?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com