biverkningar av klor i vatten

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-12
Klor har använts för att desinfektera vatten sedan mitten av 1800-talet då det användes för att stoppa ett utbrott av kolera . Detta gasformiga element har används i simbassänger och dricksvatten sedan dess , men det användes också som ett vapen i världskriget Medan klorerat vatten har bedömts vara säkert att dricka och bada , några naturliga vårdpersonal tror att klorerat vatten är farligt i stora doser.

DNA-skador

När organiskt material i vatten är desinficerade , lämnar den vad som kallas en desinfektion biprodukt (DBP ) . Dessa DBPs kan vara genotoxiskt , vilket innebär att de har förmågan att skada DNA . Denna förekommer oftare i simbassänger än dricksvatten eftersom vattnet återvinns många gånger om och svett , är solskydd , kosmetika och urin ofta till vattnet . Detta leder till att fler DBPs , som på deras starkaste , kan även orsaka en ökad förekomst av cancer i urinblåsan enligt University of Illinois genetiker Michael Plewa .

astma och allergier

Enligt en studie noterat på Dr Andrew Weil : s webbplats , är chanserna att få astma ökade med bad i klorerat vatten . I studien fanns 100 till 200 procent ökning i utvecklingen i astma i unga mellan 13 och 18 som simmade ofta i klorvatten . Risken för olika allergier och hösnuva har också ökat genom klorerat vatten . Man tror att detta beror på en DBP kallas trichloramine , vilket kan skada det skyddande lagret av celler i lungorna .

fosterskador

Desinfektionsmedel biprodukter kan medföra vissa giftiga ämnen som resulterar i fosterskador eller skada av barnet DNA . Om någon av dessa föreningar uppenbart i en högre procentandel i en gravid kvinna , finns det en chans att fosterskador kan öka , enligt Plewa . Bebisar är också extremt känsliga för både giftiga och genotoxiska DBPs , vilket kan leda till många olika sjukdomar .

Felaktig tillväxt och hälsa

Fler studier behövs om effekterna av klor på dricksvatten och badvatten för att fastställa andra potentiella hälso effekter . En studie utfördes på en grupp höns , varav en var upp med klorerat vatten och den andra med nonchlorinated vatten . Gruppen tog med klor visade dålig cirkulation , hängde fjädrar och olika villkor i hjärtat . Det nonchlorinated grupp växte snabbare , större och hade inga hjärt problem . Som ett resultat av studien , upphörde större fjäderfäproducenter av landet med hjälp av klorerat vatten . Medan människor är mycket annorlunda än höns , inte ta upp det frågor om hur mycket klorerat vatten begränsar människans hälsa .

Previous:nothing Next:vilken typ av sjuksköterskor leverera bebisar ?

Relaterade artiklar


 • information om blastofen tamoxifen
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
 • vad är effekten av baroreceptorer på andningen ?
 • Vilka är farorna med värmelampor på barn?
 • hur du gör din egen släktträd på datorn
 • varför skjul kvinnor hår?
 • Vad händer på en synaps när en neuron stimulerar en muskelcell ?
 • högt buller och ringningar i öronen
 • Vilka är farorna med klubbor ?
 • ljud hörapparater
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com