de olika stadierna i barnets sinne utveckling

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-17
Ett barns hjärna förändras snabbt i hela sitt liv och inte nå full utveckling fram till slutet av tonåren eller tidig vuxen ålder. Det finns fyra stadier av hjärnans utveckling, som identifierades av Jean Piaget , en av de mest inflytelserika utvecklings-psykologi forskare av 20 -talet . Som barn fortskrider genom olika stadier av hjärnans utveckling, förvärvar hon nya kunskaper och mer komplexa former av förståelse .

Sensori-motor Stage (nyfödd -2 år )

Under detta stadium ett barns kunskap om världen är begränsad eftersom den är baserad på fysisk interaktion med miljön . Barn lär sig först att differentiera sig från andra objekt . De inser då att de kan orsaka åtgärder och agera avsiktligt , till exempel att skaka en skallra att orsaka buller eller trycka på en knapp för att orsaka musik att spela . Vid ungefär sju månader , kommer ett barn att förstå objekt permanens, vilket innebär att han förstår objekt kvarstår även när han inte är att observera dem .

Föroperativ Stage ( 07/02 år )

I detta skede lär sig ett barn att använda språk, minne och fantasi och kan klassificera objekt med en egenskap . Barnets tänkande i det här skedet är ologiskt , icke reversibel och egocentriska . Egocentriska tänkte innebär att barnet tror att hon är centrum av universum , har svårt att förstå andras åsikter och saknar empati .

konkreta operativa fas ( 7-11 år)

Barn i detta skede av utvecklingen kommer att kunna förstå och ha samtal om begrepp som mängd , längd , flytande , massa , vikt , area och volym . Barnet kan tänka logiskt , klassificera objekt av olika egenskaper och för objekten i en serie . Till exempel kommer ett barn att kunna beställa objekt från minsta till största . Denna etapp innebär också minskning av egocentriska tänkande.

Formellt operativa (11 år och uppåt )

I början av detta skede markeras av återvändande egocentriska tänkande. Intelligens visas genom logiskt tänkande förknippas med abstrakta begrepp. En person i detta skede är bekymrad över framtiden , liksom hypotetiska och ideologiska problem . De kunskaper i det här skedet är svårast att förvärva . Endast 35 procent av gymnasieexamen uppnå detta skede och många människor tror inte formellt ens i vuxen ålder.

Previous:nothing Next:kattsand låda försiktighetsåtgärder vid graviditet

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av en polyp
 • skadliga effekterna av andning katt urin
 • hur man underhåller könshår prydlighet
 • vad är det jobb i gallblåsan ?
 • nerver inblandade med foten smärta
 • hur man använder Mary Kay dermabrasion hudvård
 • hur man kan bli av trä möss
 • hur man kan bli av tuffa akne
 • kattsand låda försiktighetsåtgärder vid graviditet
 • hur auscultate lungan ljud
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com