define astigmatism

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-07-06
Omkring 50 procent av vuxna i USA från 20 år och har över någon form av brytningsfel , enligt MedicalNewsToday. com . En brytningsfel , som astigmatism , är när ögat är olikformade och inte böjer ljuset som det ska , vilket resulterar i dimsyn

Definition

Astigmatism är en ögonsjukdom som kännetecknas av en oregelbunden-formad hornhinna . Hos personer med astigmatism ögat " är formad mer som en fotboll eller baksidan av en sked . För den här personen , när ljus kommer in i ögat , är det bryts mer i en riktning som andra , vilket gör att endast en del av objektet som skall i fokus på en gång , " enligt MedicineNet. com .

Enligt MedicalNewsToday . com , finns det två typer av astigmatism : Korneal astigmatism och linsformade astigmatism . Den förra är när hornhinnan är formad oregelbundet , det senare är när ögats lins är formad oregelbundet

Orsaker

Det finns visserligen ingen känd orsak för astigmatism , finns det flera viktiga faktorer som spelar en roll : . ärftlighet , medfödda (du är född med det ) , trycket från ögonlocken på hornhinnan , felaktig hållning (hur en person står ) eller en ökad användning av ögonen för nära arbete , enligt MedicineNet . com

Symtom

Symtom på astigmatism är försämrad syn, huvudvärk , trötthet och irriterade ögon . Dessa symtom kan påverka dagliga aktiviteter. Besök din ögonläkare om du har ett eller flera av dessa symptom.

Gemensamhet

Astigmatism är ett vanligt tillstånd , enligt den amerikanska Optometric Association ( AOA ) . "De flesta människor har någon grad av astigmatism . Svag mängder av astigmatism brukar inte påverka synen och inte kräver behandling , " webbplatsen sagt. Dock kommer stora mängder av astigmatism påverka synen och orsaka dimsyn , ögonbesvär och huvudvärk , enligt AOA webbplats .

Kompletterande villkor

Astigmatism förekommer vanligen med andra synproblem , såsom närsynthet och långsynthet . Den AOA hänvisar till dessa villkor som " brytningsfel " eftersom ögonen böja ljuset annorlunda .

Behandling

Din ögonläkare kan behandla en astigmatism på ett av två sätt . Han kan föreskriva korrigerande linser , antingen i form av glasögon eller kontaktlinser . Om patienten väljer kontaktlinser , finns det en speciell typ-kallas torisk lins-som används . Den andra typen av behandling är genom refraktiv kirurgi , vanligtvis i form av LASIK kirurgi . Denna operation ändrar formen på hornhinnan .

Previous:nothing Next:DNA-tester tidigt i graviditeten

Relaterade artiklar


 • det bästa sättet att växa längre
 • om schip regeringen sjukförsäkring för barn
 • flisas skiva & ryggsmärtor
 • information om blastofen tamoxifen
 • Vad är orsaken till smärta under höger skulderblad ?
 • göra rastlösa ben påverkar knäna?
 • pool risker för barn
 • hals diskproblem
 • hypernatremi och beslag
 • nackskador från bilolycka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com