elektroniska spel & barns hälsa

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-07
Även om elektroniska spel är en boom industrin med barn och tonåringar , det finns farhågor bland vissa familjegrupper och vetenskapliga experter för att den påverkar dessa spel kan få för ett barns hälsa . Spel som har valts ut är sådana som förekommer våldsamma scener eller kräva att en spelare ska bli en våldsam person , t. ex. " Unreal turnering "och "Grand Theft Auto " titlar . Studier har genomförts för att undersöka detta

Aggression

Ett vanligt argument när det gäller den negativa effekten av spel på barn är att spel gör barn mer aggressiva. Denna anklagelse görs mot våldsamma spel, såsom krig spel och "first-person shooters. " En studie utförd 2004 av Gentile, Lynch, Linder och Walsh fann att när barnen spelar spel för lång tid, de tenderar att bli mer aggressiva och är mer benägna att hamna i slagsmål med andra barn och vara konfronterande mot auktoriteter.

Anfall

Det finns en etablerad trend bland ungdomar utsatta för epileptiska anfall och anfall som elektroniska spel kan utlösa sådana attacker, som spel kan innehålla flimrande skärmar eller delar där scener förändras snabbt. Detta har undersökts i elektro-kliniska studier och publicerats i en rapport från Maeda, Kurokawa, et al.

Fetma och sömnproblem

Oron fattas om tid spel orsaka barn att tillbringa spela, eftersom modern elektroniska spel tenderar att kräva en hel del engagemang från spelare. Barnen , ungdomar och kvinnor hälsopåståenden tjänst som studier tyder på att fler barn blivit överviktiga på grund av den förlängda timmar spenderade framför ett spel . Studier har också funnit att om ett barn spelar ett spel i närheten av hans läggdags , kan han uppleva minne och sömnproblem .

fingerfärdighet och RSI

Elektroniska spel kräver ofta en spelare att använda ett instrument för att styra spelet eller att sitta i samma ställning under längre perioder . Å ena sidan kan användningen av sådana instrument öka fingerfärdighet , men samtidigt , spelar elektroniska spel på detta sätt kan leda till vad som kallas RSI ( Repetitive Strain Injury ) . Symtom på RSI innefatta smärta när du flyttar eller stickningar i armar och ben .

Positiva effekter

Även spel är ofta som att ha en negativ effekt på barnens hälsa , experter som Mark Griffiths , professor vid Nottingham Trent University i Storbritannien har talat om de möjliga positiva effekterna på barnen . Dessa inkluderar att ge en distraktion till barn som är sjuka eller genomgår en medicinsk behandling och medhjälp barn att förvärva social kompetens genom ömsesidig lek. Enligt Griffiths , har studier visat att när barn som utför behandlingar såsom kemoterapi fick spela spel än att bara vila efter behandling , krävs att de mindre smärtlindring och rapporterades ha lägre blodtryck än de som inte spelar spel .

Previous:nothing Next:define astigmatism

Relaterade artiklar


 • alace doula utbildning
 • Vilka är de behandlingar av kräkningar i ett barn ?
 • Varför är vissa människor vänsterhänta & andra rätt ?
 • sjukförsäkring bidrag för kämpande familjer i Nebraska
 • barn sorg stödgrupper
 • hur man kan bli av trä möss
 • snabbt hem rättsmedel för cystisk akne kokar
 • mini trampolin instruktioner
 • hur man hittar hemtjänst anläggningar i Berkeley Kalifornien
 • riktlinjer för män & hjärtsjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com