grundläggande lyssnande & rådgivning färdigheter

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-29
Oavsett om du är en rådgivare i utbildning eller helt enkelt någon som vill behandla andra med medkänsla och respekt , god förmåga att lyssna är grundläggande . Förmågan att lyssna till andra kan ge personliga fördelar. Som en god lyssnare , kommer människor betraktar dig som bättre på kommunikation och mer kompetent övergripande jämfört med fattiga lyssnare . Enligt webbplatsen för Texas A M University , trots fördelarna med att vara en god lyssnare , är förmågan sällan lärs ut i en formell inställning .

etablera rapport

påbörja processen med att lyssna så fort du stöter på någon annan . Det amerikanska Department of Health and Human Services rekommenderar presentera sig och sedan förklara din roll i ett icke-hotfullt och vänligt sätt. Använd ögonkontakt och projektet en lugn , icke-dömande närvaro att sätta andra till mods . Du kommer att skapa förtroende , en förutsättning för effektiv kommunikation .

stanna i ögonblicket

Övning ger full uppmärksamhet på vad talaren säger . Spendera inte så mycket mental energi att tänka på vad du ska säga härnäst att du missar delar av konversationen . Ge din fulla uppmärksamhet på vad en talare kan kommunicera verbalt och icke-verbalt . Detta sätter fokus korrekt på den andra personen , och du kan mer fullt ut förstå den personens perspektiv . Utveckla den förmågan genom praxis .

Anställ Aktivt lyssnande

Var en aktiv deltagare i kommunikationsprocessen , rekommenderar webbplatsen för Elmhurst College 's Learning Center . Har ett syfte i åtanke , till exempel , känner för att hjälpa den andra personen bättre , eller fram till en naturlig lösning på en konflikt . Var flexibel , frigöra dig från distraktioner , vara uppmärksam på verbala och ickeverbala ledtrådar och vara noga med att inte avbryta .

Använd kroppsspråk till din fördel

Visa ett verkligt intresse för den andra personen. Följ de rekommendationer som Counsellor'sGuide webbplats om kroppsspråk som förmedlar uppmärksamhet : luta dig framåt , svarar ibland för att visa fortsatt intresse och bara ställa frågor när det behövs ett förtydligande.

Previous:nothing Next:transport av fett & kolesterol

Relaterade artiklar


 • hur man kan upptäcka din fulla potential
 • tonåriga fysisk utveckling
 • Fördelar och risker för tårna i yoga
 • säkraste sättet att få en solbränna
 • varför pojkar kissar i sängen?
 • hur man kan bli av tuffa akne
 • vad är det jobb i gallblåsan ?
 • instrument som används för att höra ett hjärtslag
 • riktlinjer för män & hjärtsjukdom
 • hur ögat ser upp och ner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com