hjärt- eko ultraljud

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-28
Cardiac eko ultraljud är den teknik för att använda högfrekvent ljudvågor för att få bilder av hjärtat . Bilder av hjärtat som erhållits genom ECHO ultraljud är kända som ett ekokardiogram . Det finns olika typer av ekokardiogram , där varje typ med en viss diagnostisk styrka . Ekokardiogram är det bästa sättet att diagnostisera många hjärtproblem , och har den extra fördelen av att vara mycket säker

Principer för Echo Sonography

Hjärtat echo ultraljud använder en enhet som kallas en givare som sänder vågor av högfrekvent ljud till ett område av kroppen . Ljudet rör sig olika fort genom material med olika densitet , och när de möter vävnad av en annan densitet förändringen i hastighet gör att vissa av de ljud som ska reflekteras tillbaka till givaren . Hur mycket ljud som reflekteras tillbaka anger nya densitet och den tid det tar för ljudet att återvända indikerar djupet . Dessa två bitar av information kan användas för att sammanställa en bild av den del av kroppen genom vilken ljudvågen rör sig .

Typer av ekokardiogram

En tvådimensionell (2D ) ultraljud är den mest grundläggande . Den använder de principer som beskrivs ovan för att få bilder av skivor av hjärtat som slår. En skicklig tolk kan använda dessa bilder för att få en känsla av den tredimensionella strukturen för hjärtat . Ett tredimensionellt (3D ) eko-kardiogram är mer sofistikerad . Det använder en matris av givare skicka ut flera vågor som en dator kommer att kombineras för att skapa 3D- bilder av hjärtat . Doppler ekokardiogram använda principen att ljudet reflekteras tillbaka från ett rörligt föremål kommer att återkomma med en annan frekvens , beroende på hastighet och riktning objektet rör sig . Doppler ekokardiogram kan mäta hastighet och riktning blodflödet genom hjärtat .

användning av ekokardiogram

Både 2D och 3D ekokardiogram båda mycket användbara för att mäta storlek och rörelse av olika delar av hjärtat . De är också effektivt sätt att upptäcka massor i hjärtat och förändringar i hjärtklaffarna , även om ett 3D- ultraljud vanligtvis ger oöverträffad bildkvalitet av dessa problem . Doppler ekokardiogram används för att upptäcka ovanliga mönster av blodflödet ( såsom blod flyter bakåt genom en ventil ) eller ovanligt kraftiga lutningar tryck i hjärtat ( såsom uppstå när ventilerna öppnar inte ordentligt) .

administration av ekokardiogram

ekokardiogram kan antingen göras via den externa bröstkorgen ( transtorakal ) eller inifrån matstrupen ( transesophageal ) . Transesophageal ekokardiogram kan ge tydligare bilder av vissa delar av hjärtat som ligger djupare i bröstet . Transtorakal ekokardiogram är mer bekväm för patienten och är ofta administreras i en läkarmottagning . Transesophageal ekokardiogram kräver bedövande i matstrupe och lätt sedering och är oftast förvaltas på ett sjukhus eller en klinik inställningen .

Säkerhet ekokardiogram

ekokardiogram är en populär diagnostiskt verktyg , eftersom de ger en hel del information om hjärtat med liten risk på patienten. Till skillnad från avbildningstekniker använder strålning , ljudvågor inte skadar DNA eller skada celler . Ekokardiogram är säkra även för gravida kvinnor . Transesophageal ekokardiogram är lite mer invasiva sedan transtorakal ekokardiogram , men även med transesophageal sådana komplikationer är praktiskt taget okända .

Previous:nothing Next:konst och vetenskap som barnmorska

Relaterade artiklar


 • biverkningar av klor i vatten
 • vad är orsakerna till öronen blir röd och varm ?
 • barn hjärnkirurgi återhämtning
 • vilken utbildning har ni behöver göra yoga?
 • vad är det jobb i gallblåsan ?
 • hur praktiken går grönt
 • hur man kan bli av trä möss
 • Regeringen fördelar för låg inkomst gravida kvinnor
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal
 • vad är tussin ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com