hur du gör din egen släktträd på datorn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-03
Med ditt släktträd till hands gör för bra samtal vid familjesammankomster och bland vänner . Allt eftersom tiden går och din favorit äldste försvinna , kan släktträd hålla dig ansluten från generation till generation . Släktträd är också en härlig gåva att ge till mor och far till en nyfödd baby . Samla information för ditt släktträd kan vara den mest tidskrävande delen av processen . Börja med familjemedlemmar som är närmast dig , såsom dina syskon , föräldrar och farföräldrar , genom att be en viss grupp av frågor .

Du behöver :
Familj patientjournaler
. Familj födelseboken .
Familj Death Records .
Dator.
Microsoft PowerPoint .

Samla din information


1 .
Skapa en skriftlig lista med frågor som skall se till att du får tillräckligt med information för att fylla i ditt träd helt . Den grundläggande information du behöver från varje familjemedlem även omfattar : fullständigt namn , födelsedatum , plats födelseort, föräldrars fullständiga namn , föräldrarnas födelsedatum och föräldrarnas platser födelseland
2
.
Fråga äldsta personer i din familj information om sina föräldrar och syskon. Kanske de har en familj religiös bok, som en bibel , som skulle ha födslar och dödsfall registreras .
3 .
Samla ihop alla dokument familj som du eller dina föräldrar och syskon har . Dokument såsom födelse -och dödsbevis , samt licenser äktenskap kommer att bli mycket stor hjälp . Registrera alla uppgifter du samlar i en anteckningsbok så att den är redo att komma åt när du går att skapa släktträd på din dator.

Make Your Family Tree


1 .

Öppna Microsoft PowerPoint. Välj Ny PowerPoint-presentation. Klicka på Öppna .
2 .
Klicka på Format Bildlayout . Välj Organisationsschema och klicka på Verkställ .
3 .
Klicka i rutan längst upp på sidan som säger " Klicka för att lägga till titeln . " Skriv in namnet på ditt släktträd , såsom Smith Family Tree .
4 .
Dubbelklicka i rutan där det står " Dubbelklicka för att lägga till organisationsschema . " Organisationsschemat kommer att öppna med en enda ruta i toppen och tre rutor kommer bort i det nedan .
5 .
Skriv ditt namn i den markerade sektionen där det står " Typ Namn Här . " Klicka på Tabb för att flytta till nästa rad ned och skriv in ditt födelsedatum . Klicka Tab igen för att flytta till nästa rad och ange stad och stat där du föddes .
6 .

Klicka i nästa ruta nere till vänster för att markera det . Dubbelklicka på den första raden för att markera det och ange "Fader ". Klicka Tab till nästa rad ned och skriv din fars namn . Klicka Tab igen för att gå till nästa rad ner för att ange din fars födelsedatum . Klicka Tab igen för att gå till nästa rad och mata in din fars stad och stat födelseort .
7.
Klicka i rutan till höger om "Fadern" rutan för att markera det. Dubbelklicka på första raden för att markera det och ange "Mother". Klicka Tab till nästa rad ned och skriv din mors namn. Klicka Tab igen för att gå till nästa rad ner för att ange din mors födelsedatum. Klicka Tab igen för att gå till nästa rad och mata in din mors stad och stat födelseort.
8.
Klicka i den tredje rutan till höger för att markera det. Klicka på Redigera, Klipp. Detta tar bort den tredje rutan på den linjen så att du börjar från dina två biologiska föräldrar.
9.
Upprepa steg 6 och 7 tills du har angett alla data du samlat.
10.
Välj Arkiv, Uppdatera och retur till objekt i Presentation1. Du får ett meddelande som säger, "Det här objektet har ändrats. Vill du Uppdatera objekt i Presentation1 innan?" Klicka på Uppdatera. Detta kommer du tillbaka till din huvudsakliga presentationen.
11.
Spara ditt dokument. Klicka på Arkiv, Spara som och ge dokumentet ett unikt namn så att du kommer att kunna dra upp och lägga till information till det som behövs.
12.
Skriv ditt släktträd. Klicka på Arkiv, Skriv ut. Välj Skriv ut. Nu är du fri att dela ditt släktträd med andra familjemedlemmar och vänner.

Tips och varningar


 • Be din familj för intressanta anekdoter att lägga till i trädet. Veta dessa bitar av familjens historia gör trädet personlig och spännande.
 • Frame utskrivna släktträd och hänga den bland dina galleri av familjebilder.


 • Previous:nothing Next:brandsäkerhet information för barn





  Relaterade artiklar


 • Vad händer under sport physicals?
 • förteckning av ärftliga African American sjukdomar
 • Fördelarna med vuxen dagis
 • Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • allergisk reaktion mot magnesiumklorid
 • barn och musikterapi
 • tibia skelettsmärta
 • hur man kan öka ansiktshår
 • grader i genetisk vägledning




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com