instrument som används för att höra ett hjärtslag

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-13
Ett hjärtslag , när det är pumpar som de ska , är lätt för en läkare att känna igen . Och när det hjärtslag är oregelbunden , den kan se vårdpersonal mycket om vad som kan vara fel . Detta gäller även för ofödda barn , vars hjärtslag bevakas regelbundet av både läkare och nyblivna föräldrar .

Stetoskop

Syftet med stetoskop är att lyssna på ljud gjort inuti kroppen . Medan ett stetoskop kan användas för att lyssna på magen eller i lungorna , det är också för att lyssna på hjärtslag . Dessa instrument har två öronsnäckor ansluten till en känslig detektor ljud som hänger på slutet av en anslutningskabel . Stetoskopet traditionellt förknippas med läkare , och i dramatiska produktioner , skådespelaren spelar en läkare ofta har ett stetoskop hängande runt halsen .

Doppler Instrument

ett gemensamt instrument för att lyssna på hjärtat före födseln kallas Doppler instrument . Denna del av medicinsk utrustning sänder ljudvågor till en gravid kvinnas livmoder . Dessa vågor agera på ett liknande sätt som sonar vågor , och påverkas av ljud och kraft fostrets hjärta som slår. När fostrets hjärta slår , förändras den reflektion av ljudvågor och skapar en helt olika ljud . Med denna metod , läkaren och mamman kan höra det ofödda barnets hjärtljud , såsom den tolkats av Doppler instrumentet

före förlossning Monitor

Doppler instrument-. avsedd att förstärka en ofödda barns hjärtslag från den tidpunkt då fostret är fortfarande mycket liten-är stora och dyra . Billigare versioner av den här tekniken säljs för hemmabruk , och dessa enheter är helt enkelt kallas prenatala monitorer . Ljudvågorna prenatala CRT har mindre precisa och kraftfulla än en som skapats av en Doppler instrument så dessa små instrument används längre fram i graviditeten ( ca 10 veckor och upp ) för kvinnor som vill ha möjlighet att övervaka deras ofödda barnets hjärtslag .

Previous:nothing Next:Effekten av teratogener på ett foster

Relaterade artiklar


 • Vilka är farorna med klubbor ?
 • Oklahoma mat stämpel krav
 • Hur varmt och kallt ansiktet massageapparaterna arbete ?
 • vilken typ av sjuksköterskor leverera bebisar ?
 • hur man hittar hemtjänst anläggningar i Berkeley Kalifornien
 • hur du gör din egen släktträd på datorn
 • massmedia och våld i hemmet
 • hur man kan öka ansiktshår
 • loratadin kontraindikationer
 • skadliga effekterna av andning katt urin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com