instrument som används i dilatation & curettage

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-01
En dilatation och skrapning , även känd som en D C , är ett kirurgiskt ingrepp görs på livmodern . Det är ett relativt vanligt förfarande , enligt Healthcentral hemsida . Kvinnorna kräver ibland detta förfarande för att avlägsna livmodern problem såsom polyper och cystor , men det är också användas för att rengöra livmodern av potentiellt skadliga ärendet efter missfall eller aborter . Oavsett varför en läkare utför en D C, vårdpersonal använda samma instrument i förfarandet. Dessa instrument antingen kontrollera livmoderhalsen /livmodern eller ta bort vävnaden.

Speculums, upprullningsdon, medel samt Tenaculums

Läkare använder minst fyra rättsakter för att börja ett D C. Speculums och vaginal upprullningsdon flytta väggarna i slidan och livmoderhalsen ur vägen så att läkare som utför D C har en bättre överblick under förfarandet. Vanligtvis dessa instrument är dubbelsidig, och läkaren expanderar de två sidorna när instrumenten i slidan. Även sträckningen av cervix och vagina kan vara lite obehagligt, dessa instrument vanligtvis inte orsakar smärta, som cervix och vagina naturligtvis ha lite spänst. Om spekulum och upprullningsdon inte öppnar cervix och vagina nog, använder då läkaren också plaststavar att sträcka öppna fler. Slutligen kan en läkare använda en tenaculum att fysiskt ta tag i livmoderhalsen och dra ut det ur vägen.

Tång (Vulsellas)

Ovum och vaginal pincett är instrument som ser ut ungefär som en sax eller tång. Läkaren använder dessa instrument för att förstå problematiska eller misstänkta ämnen från livmodern . Detta är särskilt användbart om läkare behöver för att ta bort specifika vävnader för laboratorietest. Tång använder vanligtvis föregår användningen av curet och eliminerar behovet av överdriven skrapning .

Hystetometer

hystetometer , även känd som en uterometer eller livmodern ljud , är en sond . Läkaren använder detta instrument för att få en uppfattning om hur livmodern placeras directionally . Läkare använder också ljudet i samband med fysisk tentor och hjärtklappning för att avgöra var de avvikelser i livmodern är enligt universitetet i Bonn och Global Library of Women 's Medicine .

Curet

curet är det viktigaste instrumentet av en D C. En curet är ett skrapande instrument som skonsamt avlägsnar lager av livmoderslemhinnan . Avlägsnande av vävnad genom denna skrapning och mindre styckning är vad kvalificerar en D C som ett kirurgiskt ingrepp. Skrapningarna kan vara " tråkig "eller " skarp ", precis som alla andra kniv-kontrollera skärpan i curet gör det mindre sannolikt att läkare kommer att perforera livmoderslemhinnan på ett sätt som orsakar kraftig blödning , enligt The Global Library of Women's Medicine . Läkare således vanligen använda flera skrapningarna under en D C.

Previous:nothing Next:matta installation och barnets hälsoproblem

Relaterade artiklar


 • förteckning av ärftliga African American sjukdomar
 • hur man får ett rum till en idealisk temperatur sova
 • Fördelar och risker för tårna i yoga
 • loratadin kontraindikationer
 • stipendier för omvårdnad högskolor
 • konfrontation kontra patientcentrerad behandling i missbrukarvården
 • hur man hittar hemtjänst anläggningar i Berkeley Kalifornien
 • matta installation och barnets hälsoproblem
 • lägre sternum smärta
 • förekomst och orsaker till diarré hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com