kattsand låda försiktighetsåtgärder vid graviditet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-16
Om du är gravid (eller planerar att bli) och äger en katt, kanske du har hört talas om den sällsynta, men potentiellt farliga smitta som kan hota hälsan hos fostret. Tillståndet kallas toxoplasmos, och härstammar från en parasit. En vanlig källa till parasiten är från katter, eftersom det växer och förökar sig i kattens tarm och slutligen i felin avföring. Toxoplasmos överlämnas också från att äta dåligt tillagat möta från djur som är infekterade med parasiten.

Undvik Cat kattlådan när man är gravid

De flesta friska vuxna inte upplever några effekter av exponering för toxoplasmos och många är redan immuna mot infektionen , är det ofödda barn som är i riskzonen . Lyckligtvis kan enkelt ändras till en gravid kvinnas rutin minimera eller tom eliminera risken för att drabbas eller går längs infektion . Det enklaste steget att ta är att ha någon annan i familjen ändra katts kattlådan under graviditeten. När graviditeten är etablerad , anser helt ersätta den kullen med nya kull och tvätt och desinfektion lådan .

Sätt stopp för din katt stryker under graviditeten

En annan enkel steg för att minimera risken för exponering är att begränsa hushållens kattens stryker under graviditeten. Eftersom din katt kan bli utsatt för parasiten genom interaktion med andra smittade djur eller genom infekterade avföring, hålla katten inomhus är en enkel förebyggande step. Cats ofta får dela sandlådor eller gillar att gräva i smuts där andra katter har varit, och slagsmål mellan katter också erbjuda en möjlighet för infektion kan sprida sig från en katt till en annan.

Praktisk Precautins att ta under graviditeten

Det finns ingen anledning till varför en familj behöver för att bli av en älskad katt under graviditeten. Men samtidigt gravid kan du vara försiktig i din kontakt med din katt. Katter älskar att knåda på folk med sina tassar, och ibland även deras klor. Eftersom det är så de gräver runt i deras kull bx, kunde någon parasit enkelt spridas till människor på detta sätt. På något sätt betyder det att du inte kan klappa din katt eller låta honom njuta av dig varv, om du är den som är gravid. Enkla försiktighetsåtgärder som att placera en kudde under katten när han vill ha en mellantid bör hjälpa till att minimera risken för infektion .

När du måste byta kattlådan under graviditeten

Om det finns någon annan att ändra fr kattlådan du när du är gravid , kan det göras på ett säkert sätt med aa några extra försiktighetsåtgärder . Om möjligt , använda gummihandskar för att skydda händerna från all kontakt med strö och avföring . Om din katt kull är dammig kan du överväga att bära en mask för att undvika inandning av dammet också. Undvik att vidröra andra ytor när du byter kattlådan och undvika kontakt med ögonen eller andra delar av kroppen . När du är klar , säkert avyttra både kullen och handskar , och sedan noggrant tvätta händerna .

Previous:nothing Next:flebotomi skador

Relaterade artiklar


 • barn och musikterapi
 • biverkningar av klor i vatten
 • mini trampolin instruktioner
 • livslängd och åldrande
 • hur man kan bli av trä möss
 • det bästa sättet att växa längre
 • vilken utbildning har ni behöver göra yoga?
 • hur man får ett rum till en idealisk temperatur sova
 • kattsand låda försiktighetsåtgärder vid graviditet
 • Vad händer på en synaps när en neuron stimulerar en muskelcell ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com