klimakteriet och gula svullnad

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-31
Ödem är en svullnad orsakad av vätskeansamling fångade i kroppens vävnader. Makulaödem innebär svullnad i ögat . Gula fläcken är den lilla del av näthinnan som ansvarar för central syn . Hormonförändringar under och efter klimakteriet kan orsaka vätskeretention, vilket resulterar i ödem . Makulaödem , men kan också vara en indikator på allvarliga sjukdomar , såsom retinal trombos , diabetes eller makuladegeneration , så rådgör med din läkare om du upplever symtom . Om orsaken är klimakteriet samband, naturliga och recept behandlingsalternativ är tillgängliga för att lindra symtomen .

Identification

uppskattningsvis 3,2 miljoner kvinnor över 50 år drabbas av gula svullnad . Hormoner fluktuerar under och efter klimakteriet , vilket gör att många förändringar under en kvinnas kropp , inklusive vätskeretention såsom gula svullnad . En klimakteriet upplever makulaödem har ofta suddig och förvrängd syn . När du försöker fastställa en diagnos klimakteriet , frågar en läkare ofta en kvinna om suddig eller förändrade syn är bland hennes symtom .

Betydelse

postmenopausala kvinnor som upplever macular svullnad bör inte ignorera det . Ögat åldrar tillsammans med andra delar av kroppen , men många kvinnor tycker inte om förändringar inne i deras ögon . Hormonbehandling , som vissa kvinnor använder för att lindra klimakteriebesvär , kan bidra till makulaödem . Schemalägga regelbundna öga möten för att bibehålla en god hälsa . Om du upplever något öga ändringar innan din nästa ordinarie möte , kalla henne ögonläkare omedelbart .

Solutions

Läkare föreslår ögondroppar och förändringar kost för att minska macular svullnad under klimakteriet. Ögondroppar är en kortsiktig lösning . Fiskolja, vitaminer och andra näringsämnen också kan hjälpa . Äta mat rik på vitamin A är bra för ögonen och förhindrar dimsyn . Hormonbehandling är inte erkänd som en handlingslinje för klimakteriet om makula svullnad är det enda symptomet .

Diet

specifika livsmedel förbättra retinal blodcirkulationen, vilket i sin tur kan bidra till att minska risken för makula svullnad . Dagligt intag spenat är bra för näthinnan . Blåbär är också ett bra val av mat för retinal hälsa . Rekommenderas belopp för spenat och blåbär är 3 oz . vardera. Morötter fortfarande en populär mat förslag till övergripande öga hälsa. Nötkött innehåller protein samt vitamin A och C , som näthinnan behov .

Varning

Macular svullnad kan en biprodukt av klimakteriet , men du behöver en fullständig fysisk och synundersökning att sätta fingret på orsaken till detta problem . Makulaödem också kan vara förenat med allvarliga sjukdomar, såsom makuladegeneration, diabetes eller retinal trombos , så en medicinsk konsultation är kritisk .

Previous:nothing Next:leksakers säkerhet frågor

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till öronen blir röd och varm ?
 • flerbarnsfödslar & autism
 • massmedia och våld i hemmet
 • hur du lägger till anhöriga till din sjukförsäkring
 • spinning leksaker och autism
 • Definitionen av paraffininbäddning
 • hur man kan öka ansiktshår
 • instrument som används i dilatation & curettage
 • vad är en uppsvälld mage och nedre vänstra ryggsmärtor ?
 • Skillnaden mellan blodplasma och blodserum
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com