konst och vetenskap som barnmorska

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-27
När brändes på bål under falska antaganden har barnmorskor kommit att vinna respekt mellan olika kulturer och världsdelar. Barnmorskor sammanför fysiologi av graviditeten, de tekniska komponenterna i födelse, och konst andliga intuition, medvetande och en högre medvetenhet om att humaniserar upplevelsen av barnafödande. Idag miljontals kvinnor och deras partner söka hjälp av barnmorskorna att hjälpa dem genom processen med att få ett nytt barn till världen

Worldwide

Enligt en rapport från FN: s populationer (UNFPA), omkring 130 miljoner barn föds varje år och som har en kvalificerad födelse skötare närvarande minskar dödligheten. International Federation of gynekologi och obstetrik (FIGO) upprepar detta i en 4 maj 2010 med titeln "Skickliga Barnmorskor Väsentligt för säkrare Mödra för nyfödda och reproduktiv hälsa. "

Barnmorskor bistå från början till mödravård, genom arbete, leverans och nyblivna mammor, till amning, och med effektiv familjeplanering och kvinnors hälsoproblem i allmänhet. Arbetet med en barnmorska intermingles ofta med familjens behov utöver en mors förlossningen. Ibland måste stora familjer behandlas, förstås, guidade, vårdas och respekteras som livet kretsar i hem, samhällen och byar. Välja en barnmorska inte alltid nödvändigt att avskaffandet av en läkare, men en läkare är inte alltid nödvändigt för en normal graviditet och förlossning. Födelseprocess, trots allt, inte en sjukdom. Det är en process som ofta hanteras bäst av barnmorskor.

Utbildning

Barnmorskor får utbildning genom olika metoder. Vissa väljer att gå direkt in program medan andra deltar sjuksköterska-barnmorska skolor och i många byar i tredje världens länder, är den gemensamma kunskapen hanteras försiktigt ner kvinna till kvinna genom åren. Huruvida en barnmorska är licensierad, certifierad eller anses vara en låg utövare, är hennes utbildning vanligtvis ganska omfattande. Vissa program kräver minst 100 födslar innan examen, och barnmorskor kan ofta hittas undervisning förlossningsläkare om hur man hanterar en sätesförlossning, eller hur man bäst levererar en Skulderdystoci. . Många länder erbjuder högkvalitativ barnmorskor idag , dock inte alla barnmorskor få skälig ersättning för sin kunskap och expertis

Fördelar

Under graviditeten håller en barnmorska reda på moderns vitala funktioner och skick , åsnor fostrets utveckling ; klockor för några röda flaggor , och undervisar rätt kost , näring och motion . Hon förbereder mor för bästa möjliga utdelning av sitt barn , och uppmuntrar paret att förbereda sig för amning , familjesituationer levande , omskärelse undvikande liksom eventuella särskilda bestämmelser särskilt för varje barn . Hon arbetar regelbundet och nära samarbete med varje förälder-till-vara, och som på förfallodagen närmar sig spenderar mer och mer tid med dem.

Barnmorskor leverera, eller "fånga" barn i privata hem, i födelseprocess kliniker och centra och på sjukhus. Vissa kanske tycker sig strand-sida för en romp med delfiner eller på en ranch omgiven av barn djur. Oavsett om leveransen sker, ger en barnmorska mer än bara sin kunskap och expertis för att någon enskild person eller par om att få ett nytt barn till världen. Hon tar hennes hjärta, hennes visdom, hennes egna erfarenheter som mamma, syster, dotter och vän. Hennes själfulla hand-anläggning under kritiska svängar på arbetsmarknaden ofta kan vara tillräckligt för att lugna födelseprocess mor. Hennes förnuft och lugn värva förtroende för sina kunder. Pacing fäder kommer få och långt mellan eftersom de är av yttersta vikt i födelseprocess rummet. Barnmorskor bro outtröttligt de stunder från när en kvinna först lär sig att hon är gravid till sex veckor efter förlossningen checkup.

Inblickar

födelse är inte en sjukdom. De flesta graviditeter och förlossningar är rutin och okomplicerat. Många födslar med barnmorskor resultera i drogfri eller " naturliga " vaginala förlossningar . Kvalificerad barnmorskor är aktivt involverade i födelseprocess moderns liv i nästan ett år . Obligationer bildas , sann omsorg utvecklas , och det plus går långt utöver den fysiska . Barnmorskor är kända för sitt sunda förnuft . begränsade användning av invasiv teknik , deras mentala vägledning och deras andliga insikter i alla aspekter inblandade i barnsäng

val

Med en barnmorska vid hennes sida , kan den gravida mamman vara säker att miljön för henne leverans kommer att vara precis hur hon vill ha den . Ljus , ett varmt bad , god mat och lugnande musik hemma kunde vara hennes ideal vision av arbetskraft . Kanske är det hennes första gången , hon är ganska ung , och hon kan känna sig mer bekväm på ett sjukhus med en sjuksköterska-barnmorska . Ensamstående mödrar och lesbisk par är ofta dras till barnmorskor som inte kommer att döma dem . Kvinnor som har redan fyra barn vet att barnmorskan kommer att kunna välkomna de andra som femte man är född . De flesta barnmorskor är utbildade för nödsituationer , men de är sällsynta , särskilt hos kvinnor som har haft rätt mödravård .

C -profiler

Om det enda barnmorska är inte typiskt utbildade att göra är en Kejsarsnitt . Även alltför vanligt idag , med ett smutsigt samling av orsakerna till det stigande antalet , ibland ett kejsarsnitt är det berättigat behövs för hälsa och säkerhet mor och barn . Barnmorskor bedriver hem födda i förväg planera för detta med sina kunder , och skulle transportera till sjukhus . Fler och fler läkare kommer runt för att välkomna kooperativt arbete med barnmorskor , så team ibland bildas prenatalt . Detta tjänar till ovälkomna nödsituationer . Barnmorskan kommer att fortsätta att vara närvarande med födelseprocess mor efter att ha informerat läkaren om förra gången under förlossningen.

Previous:nothing Next:Vilka är fördelarna av en fitball ?

Relaterade artiklar


 • hur man använder Mary Kay dermabrasion hudvård
 • medicinska orsaker svullna ögon hos spädbarn
 • stipendier för omvårdnad högskolor
 • vad är tussin ?
 • tibia skelettsmärta
 • Skillnaden mellan blodplasma och blodserum
 • hur man gör vatten havssalt
 • hur man använder en strumpa stöd
 • hur man bär en grimma hjärtmonitor
 • Vilka är fördelarna med mentholatum ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com