leksakers säkerhet frågor

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-30
Med undantag av vissa samlarobjekt, är de flesta leksaker utformade med barn i åtanke. Som sagt, det finns förvånansvärt många frågor leksakers säkerhet att gå unchecked förrän efter leksakerna distribueras till allmänheten. Innan du köper leksaker till barnen i ditt liv, överväga några av följande frågor och tänk efter innan du köper.

Stryprisk

En stor andel av leksaker som innehåller små delar som alla barn lätt skulle kunna kvävas om inte övervakas noga vid alla tillfällen. Jayne O'Donnell av USA Today skriver: "Om en leksak eller en del av en leksak får plats inuti en toalett pappersrulle, det är för små för att ha runt barn under 3 år. " Toy förpackningar som innehåller delar och tillbehör till att ett barn kan kvävas av vanligtvis har en varning någonstans på förpackningen.

Strypning Hazard

Vissa leksaker utgöra en strypning fara, bestående av linor och kablar som kan lindas runt barnets hals, leder till kvävning. Den amerikanska Public Interest Research bedömer att föräldrar "Ta bort knoppar eller pärlor från snören längre än en fot för att förhindra att kablarna från trassel in i ett farligt loop. "

Förgiftning

Vissa leksaker kan innebära en toxisk risk, som består av eller målade med kemikalier som innehåller bly och ftalater. Den amerikanska Public Interest Group rekommenderar att man undviker leksaker och produkter med" xylen, toluen eller dibutylftalat . "Håll noga koll på leksaker påminner att se ditt barn inte leker med giftiga leksaker.

Magnet Hazard

Vid förtäring, kan magneter vara dödliga. WebMD författare Miranda Hiddi förklarar att magneter" allvarligt kan skada den magsäcken eller tarmen genom att locka varandra genom slemhinnan i olika slingor i tarmen. Egentligen skulle magneter orsaka en brist på blodflöde i slemhinnan och punktering av slemhinnan i tarmen. "Svalde magneter kräver kirurgi i de flesta fall. Ett antal leksaker som innehåller små magneter och får aldrig stoppas i munnen eller sväljs.

Andra faror

Det finns bokstavligen obegränsat antal skäl till varför en leksak kan vara farliga. Defekta produkter finner sin väg till butikshyllorna hela tiden, och medan organisationer finns på plats för att förhindra detta och säkerställa säkerhet och kvalitet, de ändå slinka igenom sprickor och in i lekhagen. Håll dig uppdaterad på de senaste leksak påminner använder den amerikanska regeringens officiella minns hemsida och US Consumer Product Safety Commission webbplats .

Previous:nothing Next:Definitionen av paraffininbäddning

Relaterade artiklar


 • fosterdiagnostik av bicuspid aortaklaffen
 • hygien tips för barn
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal
 • omvårdnad och demens
 • toxikologi av isopropanol
 • leksakers säkerhet frågor
 • handtvätt instruktioner
 • idéer till baby bevis ett hus
 • hur man skyddar öronen när du simmar
 • elektroniska spel & barns hälsa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com