massmedia och våld i hemmet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-07-11
Våld i hemmet är överväldigande ett samhällsproblem . Feminister som exempelvis Abbott och Wallace har länge hävdat att frågan är en allmän snarare än en privat angelägenhet . Massmedia har en dubbel effekt på problemet med våld i hemmet , porträtterar våld i hemmet som isolerade händelser , medan å andra sidan , vilket gör det en fråga om offentliga och politiska debatten

Du behöver :
Brun utan sol lotion , mousse eller spray .
.
Bomullstussar.
Tvål.
Nagelborste.
Body lotion eller kräm .
Disktrasa eller exfolierande svamp eller luffa .
Dräkt eller löst sittande kläder.
Lång svamp med handtag .
.

Historia

Få massmedia rapporter om våld i hemmet fanns före 1990-talet. Historiskt sett var våldet i hemmet en privatsak . Även i 18:e och 19-talen , var det visst rättsligt stöd . Ordspråket " tumregel "kommer från en juridisk bedömning att en människa skulle ha rätt att slå sin fru med en käpp , förutsatt att det inte fanns något tjockare än hans tumme . Patriarkala samhället tillsammans med religiösa föreställningar om att kvinnor var mindre andliga än män inte bara gjort våld i hemmet en privat angelägenhet , gav den rättsliga påföljder . Enligt Abbott och Wallace , feminister har kämpat mot patriarkala attityder och ifrågasatte media bilder av kvinnor antingen som mor eller hora och säger att dessa uppmuntrar till våld mot deras kön .

Överväganden

Sedan början av 1990-talet , feministiska kampanjer tillsammans med massa rapporter i media har vänt våld i hemmet från en rent privat fråga till en publik . Massmedia rapporter om partner våld belyser behovet av en förändring i attityder och kanske en lagändring som mest våld i hemmet fällande domar enbart förlita sig på offrens vittnesmål . Enligt Ferrand Bullock och Cubert , är problemet att media rapporterar våld i hemmet som isolerade händelser , när de flesta överlevande har uthärdat månader om inte år för upprepade våldshandlingar.

Fördelar

Fördelarna med massmedia rapporter om familjevåld har gjort det en fråga om den offentliga debatten , trots de problem med rapporteringen . Ännu viktigare , enligt Morrison och Biehl i förordet till sin bok , kvinnogrupper kampanj om våld i hemmet i åratal att göra det en allvarlig politisk fråga . Massmedier rapporteringen har utan tvekan haft viss inverkan på hur polisen hanterar fall av våld i hemmet . I Storbritannien , många polisstyrkor har en dedikerad våld enhet som hjälper kvinnor att hitta en säker plats, avskilt från sina våldsamma partner.

Effekter

Det finns vissa positiva effekter från massmedia skildringar av våld i hemmet , enligt en studie tv och Inter Partner våld genomförs under 2009 några nyhetsinslag hade effekten att främja våld kopia katt och mord . I studien konstateras att reportrar var i behov av någon form av guide om hur inter- partner våldet och mord rapporterades att undvika de potentiella negativa effekter som rapporteringen kan ha på allmänheten . Författarna hävdade att : " Det finns ett uppenbart behov av att utveckla en journalistisk stilguide för att avgöra vilken typ av information rekommenderas grund av den potentiella positiva eller negativa effekter . "

Potentiella

Abbott och Wallace har argumenterat som under århundraden har kvinnor skildrats i konsten som antingen oskulder eller horor . TV-reklam fortsätta med dessa skildringar , från kvinnor i hemmet främja rengöringsmedel till suggestiva bilder på flickor i reklamen för bilar . A 2009 studie visar att medierna kan ha både negativa och positiva effekterna på beteende och titta på folk eller läsa , som visar en direkt koppling mellan massmedia och vissa typer av våld i hemmet .

Previous:nothing Next:tonåriga fysisk utveckling

Relaterade artiklar


 • grader i genetisk vägledning
 • Vad händer på en synaps när en neuron stimulerar en muskelcell ?
 • flisas skiva & ryggsmärtor
 • det Integumentary system i kroppen
 • barn och musikterapi
 • Fördelar och risker för tårna i yoga
 • flerbarnsfödslar & autism
 • hygien tips för barn
 • kvinnors hälsa stipendier
 • Vilka är farorna med klubbor ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com