spinning leksaker och autism

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-23
Autism Society of America, en ledande ideell organisation som ger stöd till människor som drabbats av autism, definierar sjukdom som en "komplex utvecklingsstörning", vars symptom väldigt tidigt i ett barns liv och påverkar många områden i barnets funktion. Autism är främst en beteendestörning, berör barn längs en "spektrum", vilket innebär autism presenterar sig unikt i varje barn. Centers for Disease Control senaste numren plats förekomsten av autism vid 1 på 110 barn totalt, och 1 i 70 pojkar.

Du behöver:
Handduk
. Rakkräm eller gel.
Hydrokortison kräm (1 procent).
Aloe-baserade hudkräm.
Naturligt sheasmör.

Funktioner Autism

Det finns inga biologiska tester för autism, och dess diagnos kan vara ganska komplicerat, beroende på hur allvarligt det påverkar ett barn. Som ett beteende funktionshinder, kan medicinska, pedagogiska och psykologiska yrkesverksamma diagnostisera autism med hjälp av Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, eller DSM. Den senaste versionen, definierar DSM-IV-TR (delvis omtryckt på Autism Speaks hemsida) autism som en kombination av försämringar i det sociala funktion, kommunikation och stereotypa eller repetitiva beteenden.

lekbeteende

En av de typer av udda beteenden föräldrar ofta notera är ovanliga sätt ett barn med autism spelar. Det sätt att spela är en viktig diagnostisk ledtråd till yrkesverksamma som arbetar med dessa barn. En av de vanligaste oordnade mönster av spel är en angelägenhet med snurrande föremål, såsom takfläktar, hjul på leksaker fordon och leksaker som spinn. I själva verket ofta ett barn med autism kommer att föredra att spinna objekt, titta spinning objekt eller snurra sig över någon typ av interaktiv eller fantasilek.

Orsak till Behavior

Det finns ingen enskild känd orsak till autism, det finns AA par förklaringar om varför barn med autism är fascinerad med spinning. De båda har att göra med hur människor med autism process sensorisk information. Sensorisk processer sjukdom eller SPD, är vanligt bland personer med autism. SPD hänvisar till hjärnans oförmåga att korrekt behandla och använda information som erhållits genom de fem sinnena långt-syn, hörsel, smak, känsel och lukt-och de mindre kända nära sinnen-det vestibulära och proprioceptiv sinnen.

Vestibulär Sense

Hyposensitivity (eller under-respons ) för att rörelsen är hänförlig till det vestibulära mening . Denna känsla , enligt Terri Mauro , författare till "The Everything Parent's Guide till sensorisk integration Disorder , " sparkar i när din kropp rör sig och vätskan i " absiderna " i den inre öron skicka meddelanden till hjärnan om vad din kropp gör . Mauro säger att din hjärna sedan kan " göra viktiga avgöranden som gör du säker och trygg i dina rörelser . " När denna mening är under-reaktiv , är en enkel lösning som ett barn skulle söka upp rörelser, som snurrar eller gungar, för våld eller utlösa ett svar i denna viktiga system .

visuell bearbetning

mer känd synsinne kan vara ansvarig för besatthet med att titta på spinning objekt också. Kollegiet optiker i Visual Development webbplats förklarar att visuell behandling är vanligt hos barn med autism, och ett symptom av oordnade visuell bearbetning stirrar på spinning objekt för ökad synintryck.

Intervention och Hjälp

Det finns mer än en skola i ämnet autism i allmänhet, och det är säkert sant specifikt behandlar frågan om spinning i autism. Vissa yrkesmän hävdar att släcka beteende genom undvikande är den bästa metoden. Andra hävdar att ge spinning möjligheter som faktiskt kommer att minska detta behov hos barn med SPD och autism. Oavsett, är den vanligaste behandlingen rekommendation arbetsterapi med en terapeut som utbildats i att hantera SPD. Arbetsterapi är ett användbart verktyg för barn begär ökade visuella och vestibulära ingång. En utbildad terapeut kan arbeta med barn och föräldrar i en stödjande miljö och föräldrar träna på rutiner och vanor för att hjälpa till att etablera en så kallad en hälsosam kost sensorisk eller metoder för att behandla SPD utmaningar dagligen.

Previous:nothing Next:makens övergrepp av män

Relaterade artiklar


 • bilaterala mastektomi definition
 • vad är det jobb i gallblåsan ?
 • hur man hittar hemtjänst anläggningar i Berkeley Kalifornien
 • hur man kan gå försäkringsgrupp hälsa
 • hygien tips för barn
 • Skillnaden mellan blodplasma och blodserum
 • Hur varmt och kallt ansiktet massageapparaterna arbete ?
 • mediciner för kolik
 • hals diskproblem
 • varför pojkar kissar i sängen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com