tonåriga fysisk utveckling

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-11
Tonåren kan vara en fysisk berg -och dalbana med de många tillväxt sprutar att tonåringar erfarenheter samt de förändringar som deras kroppar gå igenom . Teenage fysisk utveckling kan faktiskt vara en skrämmande och förvirrande upplevelse , varför det är viktigt för tonåringar och deras föräldrar att göra sig medveten om dessa förändringar . När en tonåring är väl förtrogen med de förändringar som de kommer att gå igenom , kan de diskutera eventuella problem med sina föräldrar

Funktioner

Flickor upplever vanligtvis en snabb förändring i bröst under tonåren. Även bröst tillväxt sker innan en kvinna når tonåren-oftast i åldrarna 8 och 13 är när kroppen börjar att släppa hormoner, enligt Teen Hjälp-brösten inte kan stoppa utvecklingen fram till mellan 16 och 18 år. Pojkar uppleva en ökning av storleken på deras könsorgan, förändringar i planen för sin röst och tillväxten av både ansikts-och könshår.

Betydelse

Tonåringar börjar vanligtvis känna grupptryck på grund av de fysiska förändringar som de upplever. Tonåren för med sig en förändring i längd, vikt, och sexuell medvetenhet. Eftersom flickorna är antingen början eller har redan börjat, menstruationscykeln med den tid de slog 13 år, de kan känna sig uppblåst, som också får dem att känna sig underlägsen om sin vikt. Tonårspojkar kan känna press om att ha sex.

Överväganden

Föräldrar bör ta hänsyn till att tillsammans med den yttre fysiska förändringar tonåren upplever, det finns flera inre fysiska förändringar som äger rum också. En tonårings hjärna är också utvecklas snabbt, vilket får dem att nå en högre grad av mognad och egna identitet. Men orsakar fysiska förändringar som de upplever också dem att känna självmedvetenhet, känslighet och oro om sin kropp, speciellt när man jämför sig med sina kamrater, säger University of Maryland Medical Center.

Missuppfattningar

Även tonårsflickor utveckla bröst, tonårspojkar uppleva en smärta och ömhet från utvidgningen av bröstvävnad också. Enligt Teen Tillväxt, bildar ett företag "knut" oftast precis under bröstvårtan och kan antingen ske på den ena eller båda samtidigt. Så även om pojkar inte växer faktiska bröst, upplever de fortfarande förändringar i bröstvävnaden som kan orsaka dem ömhet i upp till två år.

Tips

Både tonåringar och föräldrar ofta har frågor om fysisk utveckling som sker. Det är därför det är viktigt för föräldrar att tala med både pojkar och flickor om dessa förändringar innan de äger rum , enligt Virginia K. Mu00F8lgaard , ett Iowa State University Extension familjeliv specialist .

Previous:nothing Next:hur man underhåller könshår prydlighet

Relaterade artiklar


 • vad är en uppsvälld mage och nedre vänstra ryggsmärtor ?
 • den opm familjeledighet agera
 • hur man passar en arm lyftsele
 • information om blastofen tamoxifen
 • hjärt anatomi
 • snabbt hem rättsmedel för cystisk akne kokar
 • naveln och buksmärta
 • hygien tips för barn
 • tibia skelettsmärta
 • ansikte , haka & övningar hals
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com