vad är den kemiska riskerna med rengöringsmedel på mat ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-30
Rengöringsmedel deponeras på livsmedel genom maskindiskmedel och rengöring av frukt och grönsaker . Kemikalier är kvar på våra rätter och på vår mat även efter kraftig tvätt . Det finns några mycket ohälsosamma ingredienser som diskmedel kan lägga till vår mat utan vår insikt

Vad finns i rengöringsmedel som är potentiellt skadliga

Köksredskap , får kläder och leksaker innehåller antibakteriella och svampdödande medel triklosan , liksom antibakteriell tvål , tandkräm , disk tvättmedel och tvålar hand . Det finns för närvarande inga bevis för att tvätta med produkter som innehåller triclosan eller andra antibakteriella ingredienser rengör mer effektivt än att tvätta med vanlig tvål och vatten.

Chloroxylenol , också känd som PCMX och ammonium choride , bildas från klor . Endera eller båda av dessa återfinns i hand tvål och rengöringsmedel maträtt . Klor i kombination med triclosan blir klorofyll . Klor när den aktiveras av varmt vatten kan orsaka ögonirritation och andningssvårigheter. />
ammoniumföreningar kan hamnen potentiellt skadliga bakterier om försiktighet inte utövas i förvaring .

Effekterna av Triclosan

Food and Drug Administration ( FDA ) har gått samman med andra federala myndigheter för att testa effekterna av triclosan . Forskarna har funnit att barn som matas bröstmjölk utsätts för triclosan genom sin mor . FDA djurförsök har funnit att triklosan har ändrat hormon reglering , men inga slutsatser har presenterats att det finns negativa effekter för människor . Vissa forskare debatt effektivitet anitbacterial ämnen såsom triclosan , eftersom den mänskliga kroppen kräver bakterierna att bygga upp immunitet .

Effekterna av PCMX och ammoniumklorid

Klor och klorgas är mycket giftiga. Både PCMX och ammoniumklorid är gjorda av klor, därför ytterst försiktiga när de använder dessa. Många maträtt tvättmedel innehåller en torr form av dessa som blir aktiveras i kombination med vatten. När de värms upp eller utsätts för ånga de försvinna i luften lättare. Med hänsyn till detta, om du kör diskmaskinen och med hett vatten, ånga som kommer ut om du öppnar dörren mitten av cykeln kommer att innehålla potentiella irriterande för dina ögon och hud.

Slutsats

Det finns många potentiellt skadliga ingredienser i diskmedel. Intag av klor derivat eller triclosan kan vara skadliga. Helst skulle det inte finnas några rester på disken efter tvätt med dessa produkter, men tyvärr många gånger det är en restprodukt. FDA och andra organisationer har bedömt att rester av triclosan och klor är så minuten att de inte är skadliga, men forskarna är oroade med en långsam poisening av den mänskliga kroppen.

Alternativ

Om du är orolig om att använda objekt som innehåller triclosan i ditt hushåll, bara använda tvål och vatten istället för antibakteriella handtvål. Du kan köpa mat från ekologiska leverantörer som inte har besprutats eller tvättas med något rengöringsmedel. Diskmedel kan göras hemma med en kombination av borax och bakpulver.

Previous:nothing Next:medicinsk anatomi tungan

Relaterade artiklar


 • DNA-tester tidigt i graviditeten
 • kvalifikationer att placeras i halvvägs hus
 • hals diskproblem
 • den opm familjeledighet agera
 • hur man kan öka ansiktshår
 • intressanta fakta om flerbarnsfödsel
 • teknik och för tidig spädbarnsvård
 • Skillnaden mellan en fotvårdsspecialist och en ortoped
 • define astigmatism
 • vad är effekten av baroreceptorer på andningen ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com