varför pojkar kissar i sängen?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-18
Sängvätning, tekniskt känd som enures, är ett ganska vanligt tillstånd under en pojkes utveckling. De flesta pojkar kommer växa ifrån sängvätning av när de når 6 års ålder. Det finns ett antal fall är emellertid, om en pojkes sängvätning varar längre än sitt sjätte år och är ett resultat av något annat än sin normala utveckling

Missuppfattningar och Varning

Boys Don't kissar i sängen eftersom de är för lat för att stiga upp, inte heller är villkoret ett beteendeproblem, säger husläkare. Föräldrar måste inse detta och avstå från skällde sina söner om de kissar i sängen. På samma sätt berömma honom för en natt utan sängvätning är inte svaret, som pojken har ingen kontroll över situationen.

Pojkar som kissar i sängen är ofta generad och skamsen. De försöker ibland dölja problemet snarare än erkänna det. Mayo Clinic varnar inte för att straffa eller förringa din son när han kissar i sängen, men istället berömma honom för efter någon godnattrutiner du ställer upp och även för att hjälpa till att rensa i röran.

Psykologiska orsaker

Orsaken bakom sängvätning kan vara psykologiska, enligt fel diagnos. Extrem stress kan kvittas sängvätning, som kan extrem sorg, en förändring i hemmet liv såsom en upplösning av familjen, sexuellt utnyttjande av barn och känslomässiga problem. Mardrömmar, som sätter barnen i en stat där de kan inte omedelbart vakna, är en annan möjlig orsak. Potträning gjort för tidigt eller för strikt kan också ge upphov till en pojkes sängvätning, vilket hem villkor som är alltför trångt eller inte ge honom något privatliv.

Fysiska orsaker

Ett antal fysiska förhållanden kan vara att skulden för en pojkes sängvätning , både fel diagnos och Family Doctor not . Dessa inkluderar urinvägsinfektioner, avvikelser i pojkens urinrörets ventil eller ryggmärgen, eller en liten blåsa . Om din sons centrala nervsystemet tar lång tid att utveckla , kunde han inte kan kontrollera sin urinblåsa under sömnen . Han kunde också saknar en tillräcklig mängd av antidiuretiskt hormon , vilket fördröjer produktionen av urin under natten . Sängvätning ofta körs i familjer , och det kan orsakas av genetiska faktorer .

Solutions

Mayo Clinic föreslås ett antal olika lösningar för en pojkes sängvätning. Medicinering är ett. Desmopressin acetat ökar antidiuretiskt hormon som minskar urinproduktionen på natten. Antikolinerga läkemedel som oxybutynin och hyoscyamin kan hjälpa blåsan att hålla mer vätska och minska dess sammandragningar. Imipramin, ett antidepressivt läkemedel kan hjälpa till att förändra din sons sömn. Alternativ medicin erbjuder andra metoder för att försöka, såsom hypnos, akupunktur och kiropraktik behandling.

Överväganden

Även om din sons sängvätning fortsätter, kan du vidta åtgärder för att villkoret mindre krångel. Plast säng liners hjälpa till att hålla urinen ut ur madrassen och göra för enklare rengöring. Att se din son går på toaletten minst en gång och kanske två gånger, innan sängen hjälper också, liksom att undvika mycket vätska och koffein innan hans läggdags. En fukt larm som ljuder när det är fuktigt träffar en pad knuten till pojkens pyjamas eller ark, kan även hjälpa väcka honom när han börjar kissa.

Previous:nothing Next:New Jersey Medicaid regler för stödberättigande

Relaterade artiklar


 • vård och barnmorskor etisk kod
 • icke-plast vs plastflaska
 • vilken utbildning har ni behöver göra yoga?
 • tonåriga fysisk utveckling
 • enklaste sättet att bli av med möss
 • snabbt hem rättsmedel för cystisk akne kokar
 • nackskador från bilolycka
 • mini trampolin instruktioner
 • loratadin kontraindikationer
 • förekomst och orsaker till diarré hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com