vilken typ av sjuksköterskor leverera bebisar ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-11
Inte vem som helst kan leverera bebisar-de måste vara juridiskt tillstånd att göra det . I USA , barnmorskor är sjuksköterskor som har fullgjort avancerade studier och klarat ett barnmorska certifieringstest . Men de levererar inte bara barn-barnmorskor kan vara den primära vårdgivaren för kvinnorna i något skede av livet , om en kvinna söker vård för sin årliga gynekologiska tentor graviditet , arbete , barn eller klimakteriet

Du behöver :
garvning Brun utan lotion, mousse eller spray .
.
Bomullstussar.
Tvål.
Nagelborste .
Body lotion eller kräm .
Disktrasa eller exfolierande svamp eller luffa .
Dräkt eller löst sittande kläder.
Lång svamp med handtag .
.

Typer av Barnmorskor

Certifiering är en viktig kvalifikation för en barnmorska . Endast Certified Nurse barnmorskeutbildning ( CNM ) är erkända av alla stater . CNMs utbildade först som sjuksköterskor och de flesta har en magisterexamen eller åtminstone en kandidatexamen . De måste klara ett certifieringstest med organisationen kallas ACNM ( American College of Nurse barnmorskor ) . Det finns tre andra typer av barnmorskor : Certifierade barnmorskor , Direct Entry barnmorskor och Certified Professional barnmorskor . Ingen av dessa typer av barnmorskor redovisas i varje stat av olika anledningar , i vissa fall , eftersom den kvalificerade processen är inte standardiserad . Kontrollera med din statens medicinsk koncessionsnämnden för att ta reda på vad normer för barnmorska certifieringen . Din sjukförsäkring är osannolikt att täcka kostnader för vård av en olicensierad eller obestyrkta barnmorska .

Hur hittar du en barnmorska ?

Om du överväger att använda en barnmorska under förlossningen , American College of Nurse Barnmorska Webbplatsen har en leverantör sökning ( se Resurser ) . Kontrollera också med din hälsa försäkringsbolag att bekräfta att de täcker barnmorska och sjukvård-de flesta gör

Varför inte en läkare

Barnmorskeprogrammet är en gammal praxis . ? . Läkare har kommit bara att dominera sjukvård under de senaste 100 åren eller så . Den andra typen av läkare tillstånd att leverera spädbarn är en förlossningsläkare eller OB-GYN . Även om båda typerna av vårdpersonal är utbildade att ta hand om kvinnors reproduktiva hälsa , har de olika strategier. Förlossningsläkare är kirurger som är specialiserade graviditetsrelaterad sjukdom , mödravård ofta fokuserar på kontroll för frågor och uppföljning eller förutse problem . Även barnmorskor är tränade att känna igen och hantera frågor , ligger fokus mer om att upprätthålla en hälsosam graviditet och kanske levererar utan störande behandling . Om en patient har frågor utanför barnmorskans specialisering eller skicklighet , kommer barnmorskan hänvisa patienten till en läkare.

Catching Babies

Med allt detta prat om certifiering och utfärda tillstånd , kanske du undrar om barn som föddes i taxi eller hemma . Människor som är licensierade att leverera bebisar kan hållas ansvarig om de är oaktsam, utan också skyddas av staten i fall av onormala omständigheter . Den som levererar en bebis utan att aktivt coacha mamman genom en födelse anses ha " fångat " barnet , i motsats till " leverera " det lilla barnet.

en fråga om val

Trots att barnmorskor och läkare har olika bakgrunder , ibland är det bara en fråga om säng sätt . Den viktigaste egenskapen för en medicinsk vårdgivare är en person som svarar på dina frågor , lyssnar på dina åsikter , och ger dig en säker, högkvalitativ vård.

Previous:nothing Next:massmedia och våld i hemmet

Relaterade artiklar


 • naveln och buksmärta
 • högt buller och ringningar i öronen
 • varför skjul kvinnor hår?
 • DNA-tester tidigt i graviditeten
 • flerbarnsfödslar & autism
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • hur man får ett rum till en idealisk temperatur sova
 • elektroniska spel & barns hälsa
 • mediciner för kolik
 • nackskador från bilolycka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com