Orsakerna till kräkningar och illamående hos barn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-01
Som förälder många saker barnet gör att oro och även skrämma dig , en av de mest oroande som det är kräkningar . De många skäl ett barn kommer spy variera från mild till allvarlig . Att veta orsakerna bakom ditt barns sjukdom hjälper dig att avgöra om du kan behandla dem själv eller bör göra en resa till din familj barnläkare .

Utfodring Frågor

Spädbarn utvecklar ofta kramper och kräkningar på grund av övergödning eller svälja för mycket luft under utfodring. I mindre vanliga fall kommer barnet blir fysiskt sjuk på grund av en laktosintolerans eller mjölkallergi .

mage virus

En av de vanligaste orsakerna till kräkningar hos barn är vanlig influensa ( influensa ) , eller rotavirussjukdom (kallas ofta " maginfluensa " ) . Barnen kommer att uppleva ett antal andra symtom som feber , frossa , halsont och hosta , och viruset vanligen går bort på egen hand efter ett par dagars vila .

pylorusstenos

Hos spädbarn orsakar detta tillstånd pylorus muskler för att förstora , förhindrar livsmedel från att lämna magsäcken . Detta tillstånd orsakar överdriven och kraftfulla kräkningar och kräver ett omedelbart läkarbesök som kirurgi är oundviklig .

viral gastroenterit

tillsammans med illamående och kräkningar , kommer barnet att lida av vattnig avföring när berörs av detta villkor . Bakterier, virus och parasiter kan orsaka mag-och tarminfektioner , som är mycket smittsamt . Även om de flesta försvinner av sig själv efter några dagar , kan vissa infektioner bli ganska farligt .

Infektion i kropp

Kräkningar är inte bara ett symptom på mage frågor . barn kan också bli illamående när som lider av urinvägsinfektion, lunginflammation och halsfluss

Förgiftning

Ett barn kan också blir sjuka på grund av intag eller inandning av ett gift . Allt från städare hushåll och växter till mediciner och kemikalier kan orsaka en våldsam reaktion . Barn behöver vidtas för att ett sjukhus omedelbart eftersom deras ringa storlek och begränsade kroppsvikt gör dem särskilt mottagliga för komplikationer .

Dehydrering

Kräkningar och uttorkning går hand i hand . Det överskjutande förlust av vatten som orsakas av kräkningar kommer ofta leda till yrsel , feber, trötthet , illamående och ofta , mer kräkningar . Det är helt avgörande att rehydrera omedelbart genom livsmedel och vätskor eller ta barnet till sjukhus för professionell vård i allvarliga fall. Uttorkning är ett mycket allvarligt tillstånd , men en som kan förebyggas genom att hålla ditt barn hydrerad genom någon sjukdom , varmt och fuktigt väder , och om detta är fysiskt aktiva .

Previous:nothing Next:gallring hud & åldrande

Relaterade artiklar


 • information om hypertoni hos nyfödda
 • Vad är Kid ’s hjälptelefon ?
 • det bästa sättet att växa längre
 • barn och musikterapi
 • hur du tar bort tillfälliga tatueringar från huden
 • hur man underhåller könshår prydlighet
 • hjärt- eko ultraljud
 • det Integumentary system i kroppen
 • hur man gör vatten havssalt
 • äldre som bor alternativ i Enfield, CT
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com