Vad är en människa muskelcell?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-30
Den mänskliga kroppen är en underbar sak. Den består av miljontals olika komponenter: organ, system, vävnader, muskler och ben. Var och en av dessa strukturer är också komplex. Muskelvävnaden kräver celler att hjälpa dem i konstant funktion. Cellerna i kroppen näringsämnen utbud och syre för att hålla kroppen igång effektivt

Typer

muskelvävnad i kroppen fyller många funktioner, men de flesta av dem i någon form av rörelse. Muskelvävnad gör det möjligt för kroppen att röra sig, andas, flex, stretch, samt utföra all fysisk aktivitet. Inom muskelvävnad finns tre typer av celler. Dessa kallas smidig, hjärt-och skelettmuskler. Alla har olika utseende och är gjord för att göra en annan sak.

Skelettmuskelceller

De enskilda muskler i kroppen är uppdelade. Inom dessa avdelningar är celler som består av ett kollagenmatrisen. Matrisen är vad ansluter senan till benet. Skelettmuskulatur stöd främst i frivilliga rörelser av musklerna. Till exempel, när du kastar en boll över ett fält , berättade din hjärna dessa muskler att göra denna rörelse .

hjärtmuskelceller

hjärtmuskelceller har en makeup som liknar skelettet celler , men de är inte multi-nukleära . De bildar ett nätverk av förgrening fibrer . Dessa celler omger hjärtat och stöd i dess funktioner . De hjälper hjärtat kontraktet ( beat ) och främja blodflödet genom ventriklar och Atria till cirkulationssystemet. Cellerna säkerställa syre och näringsämnen flöde konsekvent till andra kroppens system genom blodet . De åtgärder som dessa muskler utföra är ofrivilliga funktioner som är nödvändiga för att hålla kroppen vid liv.

Glatta muskelceller

glatta muskelceller har en mycket annorlunda utseende än hjärt-eller skelettmuskelceller. De har en central kärna, ungefär som hjärt muskler. Men glatta muskelceller klär ihåliga organ i ark. Till exempel, linje de väggarna i mag-tarmkanalen. Det gör att passagen av föda i hela kroppen samtidigt som du får värdefulla näringsämnen. De är också knutna till hårsäckarna och interna blodkärl. Rörelsen de främjar är ofrivillig.

Betydelse

Celler är en grundläggande funktionell enhet i livet. De ingår i varje del av människokroppen. Vi inser sällan det, men vår kropp utför miljontals rörelser varje dag. Dessa rörelser är avgörande för din överlevnad och hälsa din fysiska struktur. Utan dem kan du inte äta, gå, andas, tala eller ens sova.

Previous:nothing Next:vilken typ av rör bör användas för att ventilera en torktumlare ?

Relaterade artiklar


 • instrument som används i dilatation & curettage
 • medicinska orsaker svullna ögon hos spädbarn
 • sjukförsäkring bidrag för kämpande familjer i Nebraska
 • hypothyroid mul smärta
 • hur du gör din egen släktträd på datorn
 • Vilka är orsakerna till en mini anfall?
 • hur man får ett rum till en idealisk temperatur sova
 • hur du hittar din närmaste allmänläkare
 • spädbarn ägg allergier
 • hur man kan bli av trä möss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com