Vilka är farorna av polykarbonat baby koppar ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-21
Polykarbonater är en grupp av termoplastiska polymerer som används för att skapa en mängd olika plastprodukter. Polykarbonater är extremt resistenta mot värme och kyla och användes för att göra många objekt baby utfodring inklusive koppar. Vissa biprodukter av polykarbonater kan utgöra en hälsorisk, dock.

Hormonförändringar

Bisfenol A (BPA) är en förening som frigörs från polykarbonat produkter när de är uppvärmda. En studie av Center for Disease Control and Prevention visade att nästan 93 procent av amerikanerna är äldre än 6 hade BPA påvisbar i urinen. Denna förening, som har visat att härma hormoner i laboratorium råttor kan fördröja uppkomsten av puberteten. Även om inga negativa hälsoeffekter har visat sig hos spädbarn, har många barn som innehåller BPA tagits bort från marknaden.

Diabetes och hjärtsjukdomar

En studie utförd vid University of Exeter, University of Plymouth och University of Iowa länkade förekomst av BPA till hjärtsjukdomar och diabetes hos vuxna. En annan studie från den amerikanska regeringen visade ett samband mellan höga halter av BPA och större chanser att både diabetes och hjärtsjukdomar. Även om inget samband mellan spädbarn och dessa resultat vuxen har etablerats, kan det vara bäst att undvika att polykarbonat baby koppar om din familj har en historia av dessa kroniska sjukdomar.

Reproduktiv Frågor

BPA har visat sig orsaka många problem med reproduktiv frågor när de intas i höga doser. Studier har visat skador på könsorganen hos handjur djur som testats tillsammans med förstorad prostata, minskad spermakvalitet och krympta spermie-kanaler som transporterar. Införandet av BPA till möss har orsakat fosterskador, missfall och Downs syndrom.

Bakterier

Om det inre av en polykarbonat kopp blir repig kan den bli en grogrund för bakterier. Bakterier växer snabbare när det är i en fuktig miljö, till exempel ett barn's Cup. Detta är dock problemet inte är unikt för polykarbonat material, eftersom bakterier kan växa på en plats och alla material som används för hantering av livsmedel ska tvättas ofta.

Previous:nothing Next:amning & Zyrtec

Relaterade artiklar


 • teknik och för tidig spädbarnsvård
 • hudfläckar hos barn
 • förteckning av ärftliga African American sjukdomar
 • de olika stadierna i barnets sinne utveckling
 • vård och barnmorskor etisk kod
 • tatuering borttagning under graviditeten
 • hur man odlar ansiktshår vid ung ålder
 • den bästa medicinska tidskrifter
 • hur man kan bli av trä möss
 • allergi taggar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com