amning & Zyrtec

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-20
Ammar barn kan göra vem som helst orolig för läkemedel och andra kemikalier som kan överföra från mor till barn . Det är klokt att kolla med en läkare eller annan sjukvårdspersonal om läkemedel tas regelbundet . Medan Zyrtec kan hjälpa allergiker med sina allergiska symptom, det finns frågor om huruvida det är acceptabelt att ta under amning

Zyrtec funktion

Enligt Drugs. com " Zyrtec är ett antihistamin som minskar den naturliga kemiska histamin i kroppen . " Dess vetenskapliga namn är cetirizin . Även om det inte har visats att skada fostret , säger Drugs. com det finns belägg för överföring från mor till barn i bröstmjölk av skadligt resultat eftersom läkemedlet inte rekommenderas för barn under sex månaders ålder .

Amning och Medicinering

När en kvinna ammar , är hennes mjölk infunderas med kemikalier , vitaminer och mineraler hon lägger i hennes kropp . Detta inkluderar läkemedel oavsett mamman kan ta . Vissa läkemedel har betraktas som säker , det vill säga de belopp som överförs via bröstmjölk inte är skadliga för en ammande barn . Men andra har inte ansetts säkra och bör avbrytas vid amning .

Problem med att bestämma Drug Safety

Ett av problemen avgöra vilka läkemedel är säkra och som inte är begränsade sätt på vilket de testas . Även om alla droger måste genomgå tester innan de fick FDA ( Food and Drug Administration ) godkännande och blir kommersiellt tillgängliga , enligt CDC . gov , " Av etiska skäl är gravida och ammande kvinnor vanligtvis inte ingår i dessa studier . Därför är lite information om säkerheten i flesta mediciner under graviditet eller amning när de först saluförs . "

Djurförsök

RxList. com rapporter vissa biverkningar från Zyrtec i omvårdnad unga djur som anges läkemedlet . Enligt sajten , " rekommenderade 40 gånger den maximala dagliga orala dosen för vuxna " möss som fått passerade medicin tillsammans med sina unga genom omvårdnad . De unga upplevde en minskning i viktökning .
Dessutom visade prov på beaglar en överföringshastighet på 3 procent från mor till unga . Sajten varnar att djurförsök resultaten inte alltid är helt jämförbara med resultat hos människor . Men på grund av brist på kontroll hos ammande kvinnor och deras barn , är det säkrare att anta att läkemedlet inte bör tas under amning .

Tester hos spädbarn

Kliniska prövningar av Zyrtec har utförts på barn gemensam amning ålder (6 till 24 månader) . Dessa barn fick doser är direkt , inte via ett bröstmjölk . Vissa biverkningar upptäcktes , men enligt RxList. com , biverkningar såsom sömnlöshet och irritabilitet som upplevs av gruppen som fick Zyrtec inte variera mycket från de som de fått av en grupp får placebo .

Previous:nothing Next:röda korset första hjälpen information

Relaterade artiklar


 • barns kreativa rörelseaktiviteter
 • flisas skiva & ryggsmärtor
 • define radiologer
 • biverkningar av klor i vatten
 • enklaste sättet att bli av med möss
 • nerver inblandade med foten smärta
 • Fördelar och risker för tårna i yoga
 • DNA-tester tidigt i graviditeten
 • riktlinjer för män & hjärtsjukdom
 • Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com