amning & robitussin

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-31
Amning är nästan alltid det mest hälsosamma alternativ för mödrar och deras bebisar . Kräver dock ammande mödrar att vidta försiktighet med medicinering eftersom allt de konsumerar passerar genom att den mjölk som föder deras barn . Lyckligtvis majoriteten av kalla läkemedel är säkra för ammande mödrar , men det finns sätt att ytterligare minimera riskerna

Robitussin

Robitussin är en OTC- kallt medicin som används oftast som en hosta suppressant . Robitussin finns i flera varianter med flera ingrediens formuleringar. De olika typerna av Robitussin behandla bröstet trafikstockningar, hosta och influensa.

Medicinering Transfer

Alla mediciner överföring till bröstmjölk, inklusive förkylningsläkemedel. Forskare studerar hur mycket medicin som överföringar till mjölk i vissa fall och utvärdera effekten av medicineringen på det ammade barnet. Enligt boken Mediciner och mödrar mjölk av Dr Thomas Hale, en av de vanliga böcker beskriver säker medicinering under amning finns, Robitussin anses som låg risk.

American Academy of Pediatrics

American Academy of Pediatrics (AAP) anser att resultaten av studier utförda på medicinering överföring till amning och ger rekommendationer för säkerheten vid användning hos ammande mödrar. Har dock AAP granskat inte säkerheten för Robitussin särskilt för ammande mödrar. Den myndighet indiska Health Service rekommenderar inte Robitussin som en acceptabel kall läkemedel för användning under amning.

Varning

Medan Robitussin anses säker för ammande mödrar, är försiktighet krävs fortfarande. Robitussin minskar mjölkproduktionen och mödrar som tar medicin för flera dagar i sträck bör se sina barn att se till att barn får tillräcklig näring och inte bli uttorkad .

Minimera risk

Trots att ta Robitussin under amning anses säker , finns det sätt att minimera risken ytterligare. Ammande mödrar som tar Robitussin borde dricka mer vatten och sjuksköterska oftare än vanligt för att säkerställa att mjölkproducerande stannar tillräckligt hög. Ta den lägsta effektiva dos av läkemedlet och undvika flera ingrediens mediciner när det är möjligt .

Previous:nothing Next:hur man kan förebygga hudsjukdom

Relaterade artiklar


 • hjärt- eko ultraljud
 • om hårväxt i puberteten
 • vad är orsakerna till brännande känsla i underbenet?
 • Hur utvecklingen av ett foster framsteg?
 • Vilka är orsakerna till den extrema torra ögon i 60 - åriga kvinnor ?
 • ljud hörapparater
 • kattsand låda försiktighetsåtgärder vid graviditet
 • hur man odlar ansiktshår vid ung ålder
 • minnesförlust retention hos barn
 • konfrontation kontra patientcentrerad behandling i missbrukarvården
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com