användning av bensoesyra i ett apotek

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-09
Bensoesyra är en aromatisk syra består av en grupp carbonoxyl klistrat direkt på en bensenring . Det härstammar från gummi arabicum . Aromatiska syror består av en kol-syre-syre- vätgaskomponent bifogas bensen ringen. Bensoesyra är den enklaste aromatiska syror . Vid rumstemperatur är Bensoesyra en vit , kristallin organisk förening som sublimerar vid temperaturen kokande vatten (100 grader ) . Det smälter vid 122 grader . På apotek , där doser av medicin monteras till tinkturer och piller , det är en gemensam bearbetning kemikalie .

Använd som en drog konserveringsmedel

Den primära användningen av bensoesyra är som en anti-mikrobiella och anti- svamp medel , men det är oftast omvandlas till en av dess salt former ( sodum bensoat ) för detta ändamål . Säkra gränser för natriumbensoat i denna form är ca 0,5 % i ett farmaceutiskt bruk, och de flesta apotek blanda droger inte anpassning till den nivån . Både natriumbensoat och bensoesyra används som livsmedelstillsatser för deras anti-mikrobiella funktioner , med bensoesyra används för att konservera livsmedel som är själva sura i naturen , och till saltet för de flesta allt annat .

Användning i drogförberedelse

Mycket sällan , finner bensoesyra använda på ett apotek som en intermediär reaktiv agent . Den mycket milda surheten i bensoesyra används för att konvertera andra föreningar ( vanligen estrar ) till mer lättsmälta komponenter av narkotika . Bensoesyra används också som reagens att koncentrera droger ( genom att oxidera andra material som annars skulle späda ut det , eftersom syror används i allmänhet ) och som ett piller smörjmedel , för att göra Tabletter och piller lättare att svälja . Båda dessa användningsområden är mindre vanliga i moderna amerikanska apotek , eftersom de skala bra i industriella processer och är vanligtvis sker på drogen tillverkarens anläggning . kombinerade

Använd som ett rengöringsmedel

Bensoesyra och natriumbensoat , med alkohol och vatten , används ibland som rengöringsmedel på apotek och sjukhus , där deras anti- svamp och anti-mikrobiella funktioner skära ner på överföring av sjukdom. Den typiska förfarandet är att spritz ner det område som ska desinfekteras med bensoesyra lösning och sedan med lite blekmedel , torka sedan av den. Hand sanitizers och anti-mikrobiella tvålar har till stor del bensoesyra eller natriumbensoat som sitt huvudsakliga antibakteriella medel , och kommersiella produkter är mer utbredda än " handgjorda " blandningar av benzoac syra och blekmedel vatten i USA , vilket gör lösningen för hand är fortfarande vanligt förekommande i Latinamerika och mindre industrialiserade områdena i Östasien .

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till konstant lätt illamående ?

Relaterade artiklar


 • biverkningar av klor i vatten
 • hur man använder Mary Kay dermabrasion hudvård
 • vad är muskulära systemet?
 • Skillnaden mellan en fotvårdsspecialist och en ortoped
 • instrument som används i dilatation & curettage
 • hur auscultate lungan ljud
 • hur man bär en grimma hjärtmonitor
 • Hälsa och sjukvård webbplatser
 • hur man kan bli av tuffa akne
 • kattsand låda försiktighetsåtgärder vid graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com