define radiologer

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-02
Radiologer är specialutbildade läkare som diagnostiserar sjukdomar och skador genom att tolka inre bilder av kroppen. Generellt radiologer samråda med en patients primärvård läkare eller andra experter för att avgöra vilken typ av behandling som behövs. Radiologer också använda strålning för att behandla cancer patienter och utföra minimalinvasiv kirurgi med hjälp av bilder som en vägledning

radiologiska metoder

Radiologi gång var begränsat till två-dimensionella bilder som tagits med röntgenstrålar men idag, andra typer av sofistikerad teknik kan producera bilder med långt mer ingående. Radiologer använda datortomografi eller CT-scanning som kombinerar röntgenstrålning via dator programmering för att skapa tredimensionella bilder. Magnetisk resonanstomografi eller MRT, använder magnetfält för att skapa tredimensionella bilder av mjuk vävnad och organ. Radiologer använder också ljudvågor eller ultraljud, för att fånga inre bilder.

behandla cancer Patienter

Förutom diagnostiskt arbete, radiologer ger också strålbehandling till cancerpatienter i syfte att döda eller bekämpa cancerceller. Det finns flera olika typer av strålning behandlingar, och radiologer avgöra vilken metod som är lämpligast för ett särskilt fall och vilken dos som är mest effektiva. Radiologer arbeta även med andra läkare för att avgöra om strålning kommer att vara den primära behandlingen eller en del av en bredare strategi som inkluderar kirurgi och kemoterapi.

interventionell radiologi

Radiologists utför också en rad olika förfaranden som alternativ till traditionell kirurgi . För denna typ av behandling , så kallad interventionell radiologi, en tunn slang utrustad med en kamera sätts in i en patients ven eller artär. Arbeta med bilder som produceras av att kameran kan en röntgenläkare utföra en rad förfaranden såsom angioplastik , en metod att öppna ett delvis blockerad artär med en blåsa ballong och återupprätta regelbundet blodflödet . Andra vanliga procedurer utförs av radiologer omfatta blockera blodflödet till tumörer och proppar för att stoppa dem från att växa.

Utbildning

Radiologi kräver betydande investeringar av tid och utbildning. Förutom fyra års grundutbildning arbete och fyra år vårdlinje, de flesta radiologer deltar också i en fyra-till fem år hemvist program som kombinerar akademiska arbete och praktisk erfarenhet med avbildningstekniker och tolkning. De flesta radiologer tillbringa upp till två års ytterligare utbildning i en sub-specialitet som barn avbildning mammografi eller muskuloskeletala avbildning.

Certifiering och Lön

efter avslutad utbildning, radiologer ta ett obligatoriskt test och är certifierade av antingen den amerikanska Osteopatisk styrelsen för radiologi eller den amerikanska styrelsen för radiologi. Trots de stränga kraven förblir röntgen ett konkurrensutsatt område, delvis på grund av lönerna. Även om uppskattningarna varierar, många olika datakällor som spårar löner lista genomsnittet tjänar för radiologer som ovan $ 350. 000 per år.

Previous:nothing Next:Orsakerna till kräkningar och illamående hos barn

Relaterade artiklar


 • Fördelarna med vuxen dagis
 • hur du hittar din närmaste allmänläkare
 • alace doula utbildning
 • naveln och buksmärta
 • pool risker för barn
 • allergisk reaktion mot magnesiumklorid
 • vad är effekten av baroreceptorer på andningen ?
 • makens övergrepp av män
 • hur du tar bort öronvax enkelt
 • hur man kan öka finmotorik
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com