effektiv kommunikation med äldre

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-25
År 2030 antalet amerikaner över 65 år kommer att mer än fördubblas, från 34. 800 tusen i 2000 till 70. 300. 000 år 2030, enligt Experience Corps, ett nationellt program som ger samhället möjligheter för pensionärer. Med antalet äldre amerikaner växer, kan du lära dig hur du effektivt kan kommunicera med seniorer-en färdighet som du kan använda

Du behöver:
Färskvatten
. . 1 msk.
 blekmedel eller vinäger.
u00BC kopp vit vinäger.
u00BC dl vatten.
Liten skål.
Mjuka trasor.

märker förändringar

emotionella, kognitiva och fysiska förändringar är alla en del av åldrandet. Öka din medvetenhet när du är runt en äldre person så att du kan känna när förändringar inträffar. Många förändringar kan påverka kommunikationen såsom hörselnedsättning, synnedsättning eller isolera beteende, ett tecken på depression. Om du känner en äldre person i ditt liv upplever en förändring, rikta den direkt, men behandla honom som en vuxen. Istället för att säga "jag tror att du har en hörselskada," föreslår schemaläggning en tid hos sin läkare. Läkarbesök är bra om du tror att en äldre person kämpar med depression eller andra förändringar. Även depression hos äldre är vanligt, ibland är det situationsanpassat, så uppmuntra den personen att delta i aktiviteter som de en gång hade, planera en utflykt, volontär, eller anslut till en gemenskap med personer i samma ålder.

Var Empatisk

Räkna inte med äldre människor att kommunicera med dig på samma sätt som de alltid har gjort. Om du kommunicerar med en senior som upplever kognitiva förändringar som demens, det sätt på vilket de kommunicerar med dig kan förändras. En äldre person kan upprepa berättelser eller kunde irriterad när de inte var så i det förflutna. Var empatisk. Inse personen innan du är fortfarande samma person, men kan agera annorlunda på grund av fysiska förändringar utanför deras kontroll. Inte reagerar negativt på det nya sättet en äldre person kan agera. Ha tålamod och kommunicera som vanligt.

Vara respektfull

Ålder är ett tecken på respekt i andra länder mycket mer än det är i USA. Förstå att de äldre har lett full liv och förtjänar din respekt. Tala inte om för dem vad de ska göra eller hur man känner och inte tala med dem som om de är barn . Prata med äldre människor precis som du gör någon annan vuxen . Och inte tror att deras liv är något mindre relevant att din . Se till att du inte bara fylla i dem på ditt liv som om deras liv är redan över . Det är inte. Be dem berätta om sig själv också .

meddelande Style

När du kommunicerar med äldre människor , förstår att de är från en annan generation och kanske inte kommunicerar på samma sätt som du gör . Stäng av din pipa mobiltelefon eller Blackberry och inte texten någon annan under ett samtal med äldre människor. Detta är ett bra tips för alla samtal. Kommunicera med de äldre på samma sätt som de kommunicerar med dig. Om de ringer dig, ring dem tillbaka. Skicka inte ett mail istället. Om de skriver ett brev som kommer på posten via US Postal-systemet tar sig tid att skriva ett brev tillbaka. Det är respektfullt och det visar uppskattning för deras metod som föredras för kommunikation.

Lyssna

Det finns mycket vi kan lära av seniorer. De har haft mer erfarenheter än yngre vuxna och har fler historier och visdom att dela. Begära att få höra deras berättelser. Ta reda på skillnaderna i världen i dag jämfört med när de växte upp. Ta reda på vad livet lektioner eller visdom som de vill förmedla och det arv som de vill lämna världen.

Om du vill spela in berättelserna om en äldre person i ditt liv, besök storycorps. org. StoryCorps bevarar berättelser genom att bjuda in personer att intervjua släktingar eller vänner och hålla en inspelad CD. Intervjuerna lagras på den amerikanska Folklife Center vid Library of Congress . Enligt StoryCorps , det är ett av de största muntliga historia projekt i sitt slag , och det är ett fantastiskt sätt att hedra en äldre person i ditt liv .

Previous:nothing Next:kall dimma luftfuktare problem

Relaterade artiklar


 • kristaller i spädbarnsurin
 • lång & tung menstruationscykler
 • sjukförsäkring bidrag för kämpande familjer i Nebraska
 • hur du lägger till anhöriga till din sjukförsäkring
 • mekanisk och kemisk nedbrytning i munnen
 • hur man skyddar öronen när du simmar
 • hur man byter ett intyg chicago födelse
 • naveln och buksmärta
 • hur man kan bli av trä möss
 • effekterna av koffein på foster
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com