födelsemärken & graviditet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-09
Födelsemärken har ett antal namn . Portvin fläckar och födelsemärken båda formerna av födelsemärken . Många födelsemärken uppstå under graviditeten , även om vissa utvecklar efteråt . De är i allmänhet godartade och kommer att blekna med tiden , och en elakartad födelsemärke lätt kan identifieras och tas bort

Orsaker

finns många teorier om varför den process som utvecklar födelsemärken under graviditeten börjar , inräknat stress eller en traumatisk händelse som händer med mamman under graviditeten. Men ingen av dessa teorier har en grund i medicinska fakta. En teori som har kommit från medicinska studier är att födelsemärken resultatet av förflyttning av celler som är avsedda att bli blodkroppar i huden under den första trimestern .

Typer

Det finns två typer av födelsemärke . Röda födelsemärken orsakas av blodkärl som ligger för nära hudens yta . pigmenterade ( eller färgade ) födelsemärken är mycket vanliga , och är oftast vad man kallar födelsemärken

Röda födelsemärken

De flesta röda födelsemärken är hemangiom , som orsakas av blodkärl som ligger för nära hudens yta . Hemangiom utvecklas under graviditeten eller under de första veckorna efter födseln . Den exakta orsaken till dem är för närvarande okänt . Hemangiom är oftast inte fullvuxen vid födseln , och det kan växa efter födseln . Hemangiom är sällan farligt och kan oftast blekna vid en ålder av 9 eller 10.

Pigmenterad födelsemärken

Pigmenterad födelsemärken är oftast mullvadar . Moles utveckla allmänt under graviditeten och är vanligtvis medfött . De flesta födelsemärken är godartade och bör inte vara en anledning till oro. Men om en mullvad är alltför stor , missfärgade , ändrar färg eller blir sårig , så det bör regelbundet kontrolleras av en läkare och kan behöva avlägsnas . Födelsemärken som inte är födelsemärken och inte är röda kan tyda på en större genetisk sjukdom och bör kontrolleras av en läkare .

Förebyggande

Det finns ingen känd sätt att förhindra uppkomsten av födelsemärken , eftersom de är en del av barnets utveckling. Såvitt forskare kan berätta , är födelsemärken inte orsakas av problem under graviditeten .

Previous:nothing Next:användning av bensoesyra i ett apotek

Relaterade artiklar


 • transport av fett & kolesterol
 • äldre som bor alternativ i Enfield, CT
 • biverkningar av rhus tox
 • icke-plast vs plastflaska
 • bästa sättet att använda en eliptical träningsmaskin
 • hur du tar bort löss med olivolja
 • fysisk aktivitet bedömning i barn-och ungdomar
 • spinning leksaker och autism
 • hur man designar badrum i åldern
 • hur lufttorka händer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com